Bil Magasinet (Denmark)

ENDELIG EN EL-STATIONCAR

Der er en lind strøm af elbiler på vej ind på det danske marked. Men er du på jagt efter en regulaer elektrisk stationcar, så er udvalget småt. Den nye MG5 er den eneste mulighed i den billige ende – men du får rimelig meget for pengene.

-

Der findes store, små, høje og lave elbiler, men udvalget af elektriske stationcar­s er meget spinkelt. Enten kan du vaelge at betale omkring 800.000 kr. for en Porsche Taycan Sport Turismo eller du kan vaelge denne MG5, der koster fra 290.000 kr.

Uden at virke for skråsikker, så tør jeg godt vaedde på, at det naeppe er de samme kunder, der overveje disse to modeller. Så er du i markedet efter en prisbillig og forholdsvi­s rummelig stationcar, er MG5 din eneste mulighed på nuvaerende tidspunkt.

I bunden på den mellemstor­e stationcar på størrelse med en VW Golf Variant ligger et batteri på 61,4 kwh, hvilket giver en teoretisk raekkevidd­e på op til 400 km. I virkelighe­den er vi nok taettere på 350 km, og ved vinterkørs­el kommer vi endnu laengere ned, da MG5 ikke kan fås med varmepumpe.

Når det kommer til opladning af

MG5, så er MG ikke markedsled­ende. Ac-ladning på maksimalt 11 kw er rimelig standard, men Dc-opladnings­kapacitet på 87 kw er i den lave ende. Men virkelighe­den er ikke så slem, da MG5 ligesom Marvel 5 er i stand til at holde et jaevnt ladeniveau til 80 pct. kapacitet. Det betyder, at den kan lades fra 5-80 pct. på 40 min.

MG har gjort det simpelt, når det kommer til at vaelge udstyrsniv­eau og ikke mindst ekstraudst­yr. Elbilen kommer i to versioner, Comfort og Luxury. I Comfort-udstyrsniv­eauet får man airconditi­on, Led-forlygter og -baglygter, opvarmede forsaeder, parkerings­hjaelp, 7” digital instrument­ering, 16” alufaelge og nøglefri adgang.

Derudover får man sikkerheds­systemer som adaptiv fartpilot, frontassis­tent til undgåelse af kollisione­r inklusive automatisk nødopbrems­ning, vognbaneas­sistent og køassisten­t op til 60 km/t.

Luxury-versionen kombinerer alt udstyret fra Comfort-versionen med klimaanlae­g, 360-graders parkerings­kamera, bakspejl med automatisk nedblaendi­ng, elektrisk indstillel­igt førersaede med laendestøt­te, indtraek i kunstlaede­r og 17” alufaelge.

Vaelger man Luxury med 17” hjul,

reduceres Wltp-raekkevidd­en fra 400 km til 380 km på grund af hjulstørre­lsen. Men alene klimaanlae­gget og det elektriske førersaede er grund nok til, at du skal vaelge Luxury, der koster 10.000 kr. mere end Comfort – også selv om raekkevidd­en reduceres.

Foruden udstyrsniv­eau kan du tilkøbe en lys kunstlaede­rkabine til 7.000 kr. Og hvis du ønsker en anden farve end hvid, koster det 4.800 kr. ekstra uanset om man vaelger sort, rød eller sølv, der er de øvrige farver.

Med 156 hk og 280 Nm klarer MG5 0-100 km/t på 8,3 sek. hvilket får den kinesiske elbil til at føles rimelig frisk ud af starthulle­rne.

Det hele bliver rimelig vuggende, når vejen drejer, fordi Mg’ens undervogn er meget blødt sat op. Det har en åbenlys fordel for komforten, som faktisk er overrasken­de god. Det er først, når man kommer op at køre motorvejsh­astigheder, at støjniveau­et når et punkt, hvor man for alvor bemaerker det.

MG5 er tre centimeter kortere end en VW Golf Variant, men kabinen virker mere trang. Specielt bagsaede og bagagerum er vaesentlig mindre. Der er plads til 479 liter i bagagerumm­et,

og det mangler en tand i dybden for at vaere virkelig praktisk – VW Golf Variant rummer 611 liter.

MG5 er et fornuftigt bud på en elektrisk familiebil, der placerer sig i den billige ende af skalaen. For 300.000 kr. får man fin affjedring­skomfort, fornuftig raekkevidd­e og udmaerket plads i kabinen. Men du skal ikke forvente en inspireren­de køreopleve­lse eller materialer af højeste kvalitet, fordi så bliver du skuffet, når du saetter dig bag rattet af MG5. •

 ?? ?? Ladekablet skal stikkes ind i snuden, hvilket gør det nemt at tilgå de fleste ladestande­re.
Ladekablet skal stikkes ind i snuden, hvilket gør det nemt at tilgå de fleste ladestande­re.
 ?? ?? RUMMELIGHE­D Bagagerumm­et minder mere om det man finder i en hatchback, end i en stationcar.
RUMMELIGHE­D Bagagerumm­et minder mere om det man finder i en hatchback, end i en stationcar.
 ?? ?? Materialek­valiteten er ikke i den høje ende og jeg kunne godt ønske mere lårstøtte fra saederne.
Materialek­valiteten er ikke i den høje ende og jeg kunne godt ønske mere lårstøtte fra saederne.
 ?? ?? Den hvide lakering er standard, mens du skal betale 4.800 kr. for at få enten rød, sort eller grå lak. Led-baglygter er standard.
Den hvide lakering er standard, mens du skal betale 4.800 kr. for at få enten rød, sort eller grå lak. Led-baglygter er standard.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark