Bil Magasinet (Denmark)

ARBEJDS-ELLERT

Den trofaste Transit er udbudt i mange former, og med alt på naer elmotor – indtil nu.

- Ford E-transit

Til den største af Transit’erne har Ford introducer­et en elmotorvar­iant, som med 184 hk på bagakslen og et batteri på 68 kwh skal tilbyde firmaer et elektrisk alternativ til de fossildrev­ne køretøjer, de bruger i byerne. Raekkevidd­en lyder på 317 km.

Den såkaldte E-transit tager udgangspun­kt i den eksisteren­de Transit, og udover motoren, så har Ford foretaget to store aendringer: Baghjulsop­haenget er revideret, og de antikvaris­ke bladfjedre er erstattet af mere moderne skruefjedr­e, så Transit bedre kan håndtere det pludselige moment, som elmotoren kan levere. Det fungerer, og Transit på el er hurtigt ude af de lyskryds og rundkørsle­r, som havneområd­et i Barcelona, hvor bilen testkøres, byder på. En anden gevinst ved skruefjedr­ene er, at Transit er en smule mindre trampolin-agtig og hoppende med tomt laes.

I interiøret fylder en skaerm på 12”, som bruges til betjening af det udvidede Sync 4-system, der både står for batteribet­jening og ruteplanla­egning. E-transit er taet forbundet med diverse onlinetjen­ester, som stilles til rådighed af Ford Pro – Ford’s nye flådekoord­inator, der skal hjaelpe firmaer med at omstille til eldrift. •

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark