Bil Magasinet (Denmark)

De danske kørere

-

LMP2 Nicklas Nielsen AF Corse #83, LMP2

Årets Bilsportsk­ører 2021 og vinder af LMGTE Am-klassen i Le Mans 2021 fortsaette­r succesen med AF Corse i LMP2, hvor de vandt i Sebring i marts. Nicklas er favorit i sin klasse i Le Mans 2022.

LMGTE AM Frederik Schandorff Kessel Racing #57, LMGTE Am

Frederik Schandorff debuterer på Le Mans i Ferrari 488 GTE og hentede mesterskab­spoint allerede i sin debut i European Le Mans Series på franske Paul Ricard påskedag.

LMP2 David H. Hansson Inter Europol Comp. #43, LMP2

David Heinemeier er tilbage med en fuld saeson – og succes – i den europaeisk­e Lmp3-serie efter en laengere pause fra racing. I Le Mans kører han LMP2 i en Oreca 07 fra sit polske team.

LMGTE AM Mikkel Jensen Kessel Racing #57, LMGTE Am

Peugeot Sport-fabrikskør­eren Mikkel Jensen er på trods af sine kun 27 år en af de mest rutinerede danske kørere på Le Mans. Mikkel deler Ferrari med F. Schandorff og japanske Kimura.

LMP2 Oliver Rasmussen Jota Sport #28, LMP2

21-årige Oliver Rasmussen kørte Formel 3 i 2021 og er i 2022 skiftet til at køre prototype i Wecserien. I 24-timers løbet i Le Mans deltager han i Lmp2-klassen for britiske Jota Sport.

LMGTE AM

Michelle Gatting Iron Dames (Iron Lynx) #85, LMGTE Am

Michelle tager til Le Mans med sult på at køre race efter at have måttet sidde over løbet på Spa på grund af covid-19. Iron Lynx-teamet kommer til Le Mans med intet mindre end fire biler i år.

LMP2 PRO Michael Christense­n Porsche GT Team #92, LMGTE Pro

Det giver ikke mening at tale om favoritter på Le Mans, fordi alt kan ske, men vi gør det alligevel, når det handler om Michael og hans faste makker Kevin Estre i bil nummer 92.

LMGTE AM

Mikkel O. Pedersen Project 1 Motorsport #46, LMGTE Am

Mikkel O. Pedersen får sin drengedrøm opfyldt, når han til sommer debuterer i Le Mans i en Porsche 911 RSR for det tyske team Project 1. Den 25-årige kører blev juniorkøre­r hos Porsche som 19-årig.

LMGTE AM Marco Sørensen TF Sport #33, LMGTE Am

Marco er tilbage i Aston Martin, og kommer dermed til at dyste mod sin tidligere makker Nicki Thiim i “The Dane Train” i LMGTE Am, hvor der er fight mellem Aston Martin, Ferrari og Porsche.

LMGTE AM Nicki Thiim Northwest AMR #98, LMGTE Am

Nicki var med til at vinde 1.000 miles-løbet i Sebring for Northwest AMR i marts og er i forrygende form. Han kører Aston Martin Vantage GTE med Paul Dalla Lana og britiske David Pittard.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark