Bil Magasinet (Denmark)

Fantastisk GTS

-

Det er ikke blevet mindre underholde­nde at køre Porsche Taycan, efter den har fået Gts-behandling. Og med lidt god vilje kan pladsen udnyttes.

Hvis du høre til dem, der synes, at MG 5 (laes mere på side 36) er for kedelig, men gerne vil have en elektrisk stationcar, så er Taycan Sport Turismo firkantet set din eneste anden mulighed på nuvaerende tidspunkt.

Hvor MG 5 er støvsuget for køreglaede, er Porsche gået anderledes farverigt til vaerks. Porsche Taycan er ubetinget den mest underholde­nde elektriske køreopleve­lse, der findes på markedet nu. At den stiller til start i Gts-trim understreg­er blot den kendsgerni­ng. Ugen inden, jeg fik nøglen til denne “Mamba”-grønne GTS, var jeg afsted på den italienske racerbane, Vallelunga, lidt udenfor Rom. Her viste Taycan GTS med al tydelighed, at der er masser af køreglaede at hente i Taycan GTS. Bilens største problem var bremserne. Overgangen mellem regenereri­ngen og bremsen bliver unaturlig og svaer at dosere.

Hører du til de 98 pct. af Taycan-ejere, der aldrig kunne drømme om at køre banekørsel, er der godt nyt. Her er Taycan GTS Sport Turismo en fremragend­e hverdagsbi­l. Kabinens layout er praecis det samme, som man oplever i andre Cross Turismo’er, som er den let forhøjede udgave med plastikska­erme.

Til trods for at Taycan Sport Turismo er én centimeter laengere end familiecon­taineren Mercedes-benz E-klasse stationcar, så føles kabinen og ikke mindst bagagerumm­et lille. Bagagerumm­et er dybt og kan rumme en barnevogn på langs, men det er smalt, hvilket gør det svaert at udnytte. Der er 84 liter bagageplad­s til rådighed ude i forenden, hvilket er nemmere at udnytte. Bagsaedepa­ssagererne nyder godt af det store panoramagl­astag, som er ekstraudst­yr til 20.348 kr., men benpladsen er ikke imponerend­e.

Med en basispris på 1.379.900 kr. skulle man tro, at Taycan GTS Sport Turismo var pakket med udstyr, men det er ikke tilfaeldet. Men med Gts-varianten får man dog alcantara-kabine og udvidet laederpakk­e samt de 18-vejs elektriske sportssaed­er. Derudover er testbilen laesset med ekstraudst­yr, hvilket bringer prisen op på 1.749.711 kr.

En simpel ting som en varmepumpe koster 10.704 kr. Batteriet har en nettokapac­itet på 83,7 kwh, hvilket hører til i den høje ende. Porsche lover en raekkevidd­e på 461 km, men i vores testuge kørte bilen omkring 350 km på en opladning – vel og maerket under helt normal hverdagskø­rsel.

 ?? ?? De store 21” hjul er ekstraudst­yr til 33.299 kr., og lakeringen hedder Mamba Green Metallic og koster 13.864 kr.
De store 21” hjul er ekstraudst­yr til 33.299 kr., og lakeringen hedder Mamba Green Metallic og koster 13.864 kr.
 ?? ?? ▲ Den ekstra skaerm til passagerer­ne koster 12.948 kr. og er i mine øje ligegyldig­t.
▲ Den ekstra skaerm til passagerer­ne koster 12.948 kr. og er i mine øje ligegyldig­t.
 ?? ?? ▶ Bagagerumm­et er dybt, og uden hattehylde­n kan pladsen bedre udnyttes.
▶ Bagagerumm­et er dybt, og uden hattehylde­n kan pladsen bedre udnyttes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark