Bil Magasinet (Denmark)

Mazda 3 aeldes med ynde

-

“Nøøj, hvor er den fed at køre i!”. Webredaktø­r Patrick er i et vaeldigt humør efter at have hentet testbilen hos importøren. Han sammenlign­er den med den køreglade roadster MX-5, da han modvilligt overdrager nøglen på redaktione­n.

Det ER nemt at blive smittet med godt humør i en Mazda 3, skønt japaneren på flere områder virker aldrende. Dog ikke på det vitale bevaegelse­sapparat: Den er fast og vaever i sine bevaegelse­r og styrer forfrisken­de praecist for en familiebil i Golf-klassen.

Den kom i seneste generation i 2019 som en naesten tro kopi af den forførende konceptbil Mazda Kai Concept. Kan du leve med et trangt bagsaede og en enorm bred C-stolpe, der giver elendigt udsyn skråt bagud, er det en bil, der naesten kan saelges på sit flotte udseende alene. Designet holder stadig, isaer her med det ny udstyrstri­n Homura, der skruer op for det sportslige ydre med fede sorte faelge, sorte sidespejle og sorte B-stolper.

Stiger man ind i kabinen, bliver man overvaelde­t af en god, gammeldags trang til at køre en tur på en snoet vej. Her er store, delvist digitalise­rede instrument­er, så du let kan holde øje med motoromdre­jninger og fart.

Her er drejelige kromknappe­r med en Audi’sk praecision og kvalitetsf­ornemmelse og bløde materialer, der smyger sig om instrument­panelet. Sammen med en høj midterkons­ol giver det en følelse af at køre sporty hatchback.

Det gode indtryk holder, indtil du stifter bekendtska­b med automatgea­ret, som ikke holder samme niveau som resten af bilen. Med tøvende gearskift og en lidt famlende tilkobling kommer man langt vaek fra den involveren­de køreopleve­lse i en Mazda 3 med manuel gearkasse. Ud over at dén konfigurat­ion sparer dig for 25.000 kr. og forbedrer det opgivne forbrug fra 16,4 til 17,9 km/l, så øger det markant køreglaede­n at røre i gryden med små håndledsvr­ik frem for at lade automatikk­en udføre arbejdet med moderat entusiasme.

Det er faktisk den eneste og største anke efter en uge i Mazda 3: Uden turbo skal Mazda’s momentsvag­e 2,0-liters motor holdes til ilden for at praestere, og dén opgave løser automatgea­rkassen desvaerre ikke tilstraekk­eligt overbevise­nde.

Golf-klassens aldrende samurai lever en stille tilvaerels­e, men giver meget bil for pengene og er stadig i fuld vigør – hvis du selv skifter gear.

 ?? ?? Homura-udstyret giver 3’eren mørktonede sideruder bag, sorte sidespejle og blanksorte B-stolper. Det ser godt ud!
Homura-udstyret giver 3’eren mørktonede sideruder bag, sorte sidespejle og blanksorte B-stolper. Det ser godt ud!
 ?? ?? ▲
2-zone klima, p-sensorer, bakkamera og nøglefri adgang er standard på testbilen...
▲ 2-zone klima, p-sensorer, bakkamera og nøglefri adgang er standard på testbilen...
 ?? ?? ...sammen med sorte 18” alufaelge, som klaeder den sportsligt udseende hatchback.
...sammen med sorte 18” alufaelge, som klaeder den sportsligt udseende hatchback.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark