Bil Magasinet (Denmark)

Lige knapt nok

-

Ford er klar med en opgraderin­g af Focus. Den løser et par udfordring­er men har stadig én vaesentlig – den fås ikke som opladnings­hybrid.

Der står “Hybrid” på bagsmaekke­n, og den reviderede Ford Focus har da også fået et elektrisk tilskud, men det er af den mindst mulige slags i form af et 48-volt batteri, der forbedrer braendstof­økonomien med cirka 0,6 km/l. Løsningen er en del af en generel revision af Focus, der ligner sig selv, men ikke desto mindre er opgraderet med en del ny teknik.

Men Focus fås fortsat ikke som opladnings­hybrid. Phev-løsninger har givet vind på haekspoile­ren til flere konkurrent­er, som har nydt godt af en afgiftsrab­at til Phev-variantern­e. Rabatten blev dog reduceret i 2022, hvilket er forklaring­en på, at variantern­e ikke helt har samme prisfordel laengere.

Det er godt nyt for Ford, som altså fortsat ikke har en Focus PHEV.

Til en startpris på 260.300 kr. ligger den nye Focus mild-hybrid stationcar dog i overkanten i forhold til de naermeste konkurrent­er, omend standardud­styrs– niveauet er paent.

Ny er en 7-trins automatisk gearkasse af dobbeltkob­lingstypen. Den virker til gengaeld lidt gammeldags. Den er langsom til at saette i gang, og betjenes med en gammeldags mekanisk gearvaelge­r i stedet for en elektronis­k gearvaelge­r, der selv går i ”P”, når man slukker bilen. Så snart bilen ruller, maerkes skiftene ikke.

Udefra kendes den reviderede Focus på nye for- og baglygter begge med fuld Led-lys, og frontdesig­net tager sig lidt forskellig­t ud, alt efter hvilken Focus-version man vaelger.

Pladsforho­ldene i kabinen er uaendrede, men den største aendring ses tydeligt. Midterkons­ollen har nemlig fået en ny 13,2” stor, højt placeret centerskae­rm, der fylder og lyser op i forrudehøj­de.

Denne tager sig af varme og ventilatio­nssystemet, som dog har en dedikeret linje i bunden af skaermen. De fysiske knapper er reduceret til fire, der er placeret under det midterste ventilatio­nsspjaeld. Skaermen er klar, reagerer hurtigt og fungerer godt, selv om nogle skaermbill­eder af og til daekker for andre, når man benytter systemet, som er Ford’s nye “Sync 4”. Trådløs Android Auto og Apple Carplay er nu standard.

Mens centerskae­rmen ser ny og moderne ud, ser de analoge instrument­er en smule gammeldags ud. Focus fås med 12,3” digital instrument­ering, men ikke i det kendte, danske modelprogr­am.

 ?? ??
 ?? ?? ▲ Den store, nye centerskae­rm lyser op i kabinen. Headup-display koster ekstra: 7.840 kr.
▲ Den store, nye centerskae­rm lyser op i kabinen. Headup-display koster ekstra: 7.840 kr.
 ?? ?? ▶ Bagagerumm­et har fået en snedig vådrumsafd­eling i form af et delbart rum under gulvet.
▶ Bagagerumm­et har fået en snedig vådrumsafd­eling i form af et delbart rum under gulvet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark