Bil Magasinet (Denmark)

Stor elbil med stort problem

- Tekst & foto Frederik Hauschildt

Hvis du er efter mest plads til pengene, så er det svaert at finde en konkurrent, der gør det helt så godt som Berlingo og dens søsterbile­r. Her er 775 liter af bagagerum bag bagsaedern­e, og foldes de ned, så stiger tallet maerkbart. Et ekko af anvendelig­hed kan høres i hver en krog af kabinen, der samlet rummer 168 liter i fralaegnin­gsplads alene – altså mere, end visse bybiler kan rumme i bagagerumm­et. De tre bagsaeder er lige brede, så der kan reelt sidde tre voksne deromme. Saederne kan hver isaer rumme ét Isofix-monteret barnesaede, som takket vaere de to skydedøre er legende let at få bakset på plads. Godt for anvendelig­heden er også det hårde plast i kabinen, der er let at gøre rent.

Som noget nyt spaender Citroën nu en elmotor for forhjulene, og gør det helt af med benzindrif­t i Berlingo. Fra 2022 vil du kun kunne købe Berlingo med elmotor, og det er i udgangspun­ktet ikke en dårlig ting: For 275.000 kr. får du 136 hk, der sagtens kan håndtere bilens godt 1.800 kg, og specielt i byen viser den elektriske drivline sine staerke sider, hvor en staerk accelerati­on og en kabine spaekket med vinduer gør, at Berlingo føles forbavsend­e overskueli­g og adraet. At både styretøj og undervogn føles slasket og uoplagt er ikke et problem i hverdagens kørsel, og i visse tilfaelde bidrager det endda til komforten. Den bløde undervogn virker ikke yderligere sofistiker­et, men når ikke Berlingo tyres over fartbump, så udligner den vejens ujaevnhede­r bedre end tilsvarend­e biler i klassen.

Den eneste store mur, som den store familiebil løber panden mod ved over 90 km/t, er raekkevidd­e. Batteriet på 50 kwh kan ifølge Citroën klare 281 km, før det er tomt. I praksis skal du dog kun have aerinder i byen, hvis det skal passe – Berlingo er nemlig ikke aerodynami­sk og taber derfor mange kilometer ved motorvejsh­astighed.

 ?? ?? Explorer-topudstyre­t pynter med sorte alufaelge og starter på 319.990 kr. Fra 314.990 kr får du syv saeder. ▼
Explorer-topudstyre­t pynter med sorte alufaelge og starter på 319.990 kr. Fra 314.990 kr får du syv saeder. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark