Bil Magasinet (Denmark)

Større elbil, samme problem

-

STOP! Har du ikke laest testen af Citroën ë-berlingo herover, så bør du gøre det, inden du laeser videre. Opel Combo-e er nemlig en søsterbil til ë-berlingo, og de har meget tilfaelles. Den store forskel er, at vi her har fat i Xl-udgaven, som kan udstyres med syv saeder.

De to bageste saeder er monteret på gulvet i bagagerumm­et, og selv om saederne i sig selv er udmaerkede, betyder det, at man som voksen har knaeene helt oppe omkring ørene. De kan med et snuptag foldes op, og så kan man sagtens få en stor klapvogn ind i bagagerumm­et, uden at den skal foldes sammen. Med lidt mere indsats kan du også tage bagsaedern­e helt ud, og folder du bagsaedern­e ned, er der mere gulvplads end i mange københavne­rlejlighed­er.

De tre bagsaeder på anden saederaekk­e er alle rigtige saeder i fuld bredde og har alle Isofix-beslag. Det er en enorm fordel, når man skal klemme sig ind ved siden af en autostol. Det gør også Opel Combo-e til en sjaeldenhe­d, da der ikke findes ret mange elbiler med plads til tre autostole. Combo-e er fyldt med en masse smarte løsninger, men det er desvaerre ikke godt nyt det hele. Materialer­ne virker billige, de store skydedøre er svaere at lukke indefra, infotainme­nt-systemet er håbløst gammeldags – men raekkevidd­en er det største problem. Efter 70 km ved motorvejsh­astighed er batteriet draenet for mere en halvdelen af strømmen. Og opladninge­n foregår med maks. 100 kw, så der er ingen hurtige ladestop. Det reducerer den potentiell­e køberskare til mennesker, der har brug for meget plads, men aldrig skal køre langt. Og hvor mange findes der af dem?

Combo-e’s største trumfkort er prisen. Den starter ved 269.990 kr., og med syv saeder og alle krydser på udstyrslis­ten sat når den stadig ikke over 340.000 kr. Men hvorfor kan man ikke betale lidt mere for et større batteri?

 ?? ?? ▲
Skydedøren­e gør det enormt nemt at komme ind og ud - også på smalle parkerings­pladser i byen.
▲ Skydedøren­e gør det enormt nemt at komme ind og ud - også på smalle parkerings­pladser i byen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark