Bil Magasinet (Denmark)

Opkvikket Opel

-

Tyske Opel er ved at finde sit ståsted i den nye Stellantis-koncern. Faceliftet af Grandland gør meget rigtigt – men hvor er karakteren?

Saetter du den facelifted­e Grandland op ved siden af modellen uden faceliftet, kunne du tilgives for at tro, at der er tale om mere end blot et ansigtsløf­t. Ja, selv navnet har aendret sig – X’et er sløjfet, praecist som det er tilfaeldet på de øvrige Opel-modeller med høje fjedre, Crossland og Mokka. I stil med blandt andet Opel Astra og Mokka har Grandland fået omrokeret ansigtsudt­rykket, så det nu er på linje med den nyere del af modelprogr­ammet. Opel, der i dag er en del af den enorme Stellantis-koncern, kalder ansigtsudt­rykket for “Vizor”.

Testbilen er i Ultimate-udstyrsniv­eau – det højeste af bare to niveauer på det danske marked – hvilket iklaeder den høje tysker Led-lygter for og bag. Foran er der tale om et krystalkla­rt Intellilux Matrix-system med 168 individuel­le dioder. Det er muligt at køre med langt lys permanent, da systemet via individuel styring af hver enkelt diode former lyskeglen uden om andre trafikante­r.

Indvendigt med legemet placeret i de velstøtten­de Agr-saeder finder øjet hurtigt forbedring­er i kabinen. Instrument­erne er digitale og breder sig over 12” bag rattet, ligesom touchskaer­men til infotainme­nt er opgraderet. Denne måler 10”, men vigtigst af alt er den ikke eneste indgang til bilens mange tilbud. Opel har placeret fysiske genvejskna­pper til blandt andet saedevarme, varme i for- og bagrude samt diverse køreassist­enter, ligesom selve rattet har mange velvalgte betjeninge­r.

På det danske marked tilbydes Grandland med valget mellem to forskellig­e plugin-hybridvari­anter. Testbilen er den svage af de to med en systemydel­se på 225 hk og forhjulstr­aek. En kraftigere variant med 300 hk og firehjulst­raek runder det korte variantpro­gram af. Testbilen får el fra et 13,2 kwh-batteri, hvilket er nok til 51 Wltp-godkendte km uden brug af benzinmoto­ren – under vores test lå gennemsnit­tet klods op af det tal – flot!.

Køreopleve­lsen er taet på anonym, og selv om Grandland aldrig er ubehagelig, griber den ikke chancen for at udmaerke sig synderligt. Studerer man dataarket, sidder man tilbage med en følelse af, at man misser noget – for en bil med den maengde power, et batteri på den størrelse og en udstyrslis­te så lang som Første Mosebog må da føles som noget saerligt. Men nej, det gør Grandland ikke – den føles tilstraekk­elig men langt fra unik.

 ?? ?? I forbindels­e med faceliftet har Grandland mistet sit “X” men har til gengaeld fået Led-lygter.
I forbindels­e med faceliftet har Grandland mistet sit “X” men har til gengaeld fået Led-lygter.
 ?? ?? ▲ De to digitale skaerme på henholdsvi­s 12” og 10” er en del af Ultimate-udstyrsniv­eauet.
▲ De to digitale skaerme på henholdsvi­s 12” og 10” er en del af Ultimate-udstyrsniv­eauet.
 ?? ?? ▶ Systemydel­sen er 225 hk og 360 Nm. Traekket er på forhjulene.
▶ Systemydel­sen er 225 hk og 360 Nm. Traekket er på forhjulene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark