Bil Magasinet (Denmark)

Dødkedelig “superbil”

- Tekst Frederik T. Frey Foto Søren Juul

I sidste måned gik Skoda Fabia sin sejrsgang i stortesten, hvor blandt andet VW Polo, Mazda 2 og Ford Fiesta blev sat til vaegs.

Den øverste plads på podiet blev nået uden den store begejstrin­g – til gengaeld er der ikke sparet på fiffige løsninger, rummelighe­den og snusfornuf­ten har naermest taget overhånd – Fabia er en praktisk “superbil”. Hvordan forholder det sig så, hvis man tester en variant og version, der er mere skrabet?

Den gråvejrs-farvede Skoda Fabia har en 3-cylindret turbobenzi­nmotor med beskedne 95 hk. Gearkassen er manuel, har fem fremadgåen­de trin, og håndbremse­n er mekanisk.

Udstyrsniv­eauet Ambition, som er det naestlaves­te, giver heller ikke meget at fise over, men du kan blaere dig med 15” alufaelge, højdejuste­rbare nakkedet, støtter på bagsaedern­e samt indfarvede dørhåndtag og sidepejle.

Fabia 1,0 TSI Ambition er på alle måder en afvaebnend­e oplevelse – der er intet fryns eller dekadence. Til gengaeld er som er til stede, upåklageli­gt. De 95 hk gør ikke Fabia til hurtigløbe­r, men betjent gennem den uproblemat­iske gearkasse, føles Fabia aldrig sløv – se bare 0-100 km/t-tiden på 10,6 sek.

Instrument­erne er analoge men lette at aflaese, og selv om Skoda lider af samme udfordring­er som resten af Vw-koncernen med hensyn til brugervenl­ighed i opbygninge­n af det trykfølsom­me infotainme­nt-system, er kabinen generelt ergonomisk samt ikke mindst rummelig og nem at udnytte.

Er Fabia med manuelt gear og 95 hk en ringere bil end stortestvi­nderen med 110 hk, Dsg-gear og spandevis af udstyr? Tja, den er slappere – men det føles rart “kun” at skulle bruge cirka 200.000 kr., for tjekkens styrker er ligeså tydelige i denne variant som i stortest-fabia’en til cirka 300.00 kr.

 ?? ?? ▲
Priserne for
Fabia starter ved 159.995 kr. Testbilen koster 203.668 kr., hvoraf 6.594 kr. går til lakken.
▲ Priserne for Fabia starter ved 159.995 kr. Testbilen koster 203.668 kr., hvoraf 6.594 kr. går til lakken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark