Bil Magasinet (Denmark)

Afgiftsram­t motorvejsc­ruiser

-

Bagagerumm­et i den nye 308 stationcar er gigantisk – med bagsaedet nede rummer det faktisk 100 liter mere end i den større Peugeot 508, så er det plads, du er ude efter, er du kommet til rette sted. Her er udmaerket plads på bagsaedet, og når først man har vaennet sig til at komme over i en Peugeot, hvor rattet naermest er placeret mellem dine knae, og du ser instrument­erne over i stedet for gennem rattet, finder man sig også nemt til rette som fører af bilen.

Jeg var med til at stemme Peugeot

308 ind blandt de fem finalister ved kåringen til Årets Bil i Danmark 2022, fordi den lignede en moderne og attraktivt prissat familiebil. Eller ... det gjorde plugin-hybriden i hvert fald. Den kører med benzin- og elmotor og fås med 180 eller 225 hk, men siden efteråret 2021 er den mindste plugin steget til 354.000 kr., så billig er den ikke laengere. Det burde åbne døren for testbilen, en beskedent motorisere­t 1,5-liters diesel med 130 hk og evnen til at kunne køre omkring 20 km/l i almindelig blandet kørsel. Den er her med en glimrende 8-trins automatgea­rkasse, mellemste udstyrsniv­eau Allure og en pakke til 10.000 kr. med blandt andet en noget nervøs, men ellers okay adaptiv fartpilot, unikke hjul, bakkamera, 3D-navigation med mere.

Prisen er intet mindre end 422.990 kr., hvilket synes stygt for en bil, der ikke tilhører premiumkla­ssen og ikke får nogen til at vende sig om – og som savner det kraftovers­kud ved overhaling­er, plugin-hybriden tilbyder. Til gengaeld kan dieselbile­n køre 20 km/l ved ganske almindelig pendling på motorvejen, hvor den er en behagelig makker med rolige bevaegelse­r og god komfort.

Man sparer hele 30.000 kr. ved at tage dieselvari­anten med manuelt gear, og kører du mest motorvej, er det måske vaerd at overveje. 3D-navi, nøglefri adgang, adaptiv fartpilot med mere følger med Allure Pack. Metallak koster 13.000 kr.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark