Bil Magasinet (Denmark)

Adieu til Peugeot

-

Forholdet til den lille sparegris begynder at knirke efter et par lidt for hurtige omgange i en rundkørsel: Forhjulsop­haengene jamrer sig pludselig højere end hestevogns­bladfjedre, hver gang bilen ser et hul i vejen.

Dét er i en grad, så min kaereste ikke tør køre i den. I frygt for det er eftervirkn­inger fra den koblingsop­eration, som jeg selv udførte med ti tommelfing­re kort før jul, triller jeg den ind på et lokalt vaerksted på Amager til en diagnose. På liften slår mekanikere­n fast, at tårnlejern­e er stået af, og det nok koster 5.000 kr. at fikse, da skruefjedr­ene plejer at knaekke i processen og naturligvi­s skal skiftes. Det lyder dyrt, så jeg indhenter også lige et tilbud fra Autobutler.dk, der tilbyder at klare jobbet for omkring det halve.

I mellemtide­n har mørke skyer trukket sig sammen over aeldre dieselbile­r i Københavns kommune, der administre­res af bilfjendsk­e politikere langt ude på venstreflø­jen. Per 1. april 2022 har kommunerne fået mulighed for at give dieselbile­r uden partikelfi­lter det røde kort. Det er kun et spørgsmål om tid, før den ellers så velfungere­nde minibil bliver bedt om at skride, skønt den aldrig kører i indre by. Den nye lovgivning kan dog tidligst få effekt i 2023, men det er tid til at saelge 206’eren, mens den er lidt penge vaerd.

Det koster penge at indrykke en annonce på Bilbasen, så jeg opretter en gratis på Biltorvet og Den Blå Avis, hvor 206’eren gør sig til med billeder taget i blødt aftenlys, som udglatter de krigsar og buler, som den har fået efter en årraekke på Københavns stenbro.

For at holde de vaerste krejlere fra døren saetter jeg en fair pris på 12.500 kr. og udfaerdige­r en aerlig tekst, der opremser samtlige småskavank­er, så som airconditi­onen, der er stået af, og forhjulsop­haengene, der har fået gigt, men jeg fremhaever også de livsforlae­ngende behandling­er franskmand­en har fået: Tandrem og vandpumpe er skiftet, det samme er bagbroen og koblingen. Evnen til at køre 20 km/l, uanset hvor meget de få heste i motorrumme­t piskes, og den relativt lave km-stand på 188.000 km bruges også til at lokke en køber i faelden.

Det vaelter ind med skambud fra suspekte typer, der vil hente bilen på stedet, men der er også et par seriøse henvendels­er: En mand fra Tappernøje ringer og lyder så reel, at jeg kører til Sydsjaella­nd for at se om 206’eren kan få et godt, nyt hjem. Det viser sig, at han er mekaniker med en lift i garagen, så 206’eren bliver tjekket: Den er fri for rust, hjulophaen­gene er i fin form bortset fra tårnlejern­e, men til gengaeld er en traekaksel stået af. En ny fra Autodoc.dk koster bare 700 kr., så manden slår til, mens han ryster på hovedet over de tossede københavne­re, der jager ellers sunde biler på porten. Nu kører 206’eren videre som pendlerbil på landet, mens jeg er gået på jagt efter dens afløser, der skal køre på benzin.

 ?? ?? Redaktione­ns ufedeste bil siger farvel for at hellige sig en ny tilvaerels­e som pendlerbil på landet.
Redaktione­ns ufedeste bil siger farvel for at hellige sig en ny tilvaerels­e som pendlerbil på landet.
 ?? ?? BIL Peugeot 206 1,4 HDI ÅRGANG 2009 MOTOR R4, 1,4 liter, 68 hk MIN SIDEN 2016
BIL Peugeot 206 1,4 HDI ÅRGANG 2009 MOTOR R4, 1,4 liter, 68 hk MIN SIDEN 2016

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark