Bil Magasinet (Denmark)

Hvad koster et år i familiebil­en?

-

Et hurtigt kig i kalenderen viser, at vores Seat Leon nu har vaeret i vores lille familie i lidt over et år. Og så fristes man jo til at ønske den spanske familiebil et ¡Feliz cumpleaños!, eller tillykke med fødselsdag­en på dansk.

I det første år har Seat’en stort set kun vaeret brugt til familiebes­øg på Fyn og i Jylland, ferieture samt sjaeldne, korte hverdagstu­re. Den har stået stille i lange perioder, men alt i alt har vi tilføjet godt og vel 8.000 km i det første år af vores ejerskab.

Seat’en har kørt fuldstaend­ig upåklageli­gt, siden vi overtog den, men det betyder ikke, at den har vaeret omkostning­sfri.

Der skulle nye viskerblad­e og gulvmåtter til, som i alt løb op i 700 kr. Nye stålfaelge til vinterhjul­ene stod i 2.840 kr. Og afgift og forsikring løb op i lige over 7.000 kr. Desuden fik bilen en lakskade og en smadret baglygte, da jeg en enkelt aften var tvunget til at parkere den på vejen i stedet for den lukkede gård, den normalt står i. Forsikring­en daekkede reparation­en, men selvrisiko­en var på 2.162 kr.

Sammenlagt er det en udgift på i 12.053 kr. – altså lige omkring en 1,5 kr. pr. kørt kilometer – udover benzin og broafgifte­r. Av! Forhåbentl­ig holder hjulene og måtterne laenge, så andet ejerår bliver lidt billigere.

Der kan gå lang tid mellem, jeg saetter mig bag rattet af Seat Leon’en, men jeg bliver altid positivt overrasket over, hvor godt den tager sig ud i sammenlign­ing med de helt nye biler, vi dagligt tester på Bil Magasinet. Leon’en er støjsvag på motorvejen, gearskifte­t føles stadig stramt og nogenlunde sporty, og jeg bliver til stadighed overrasket over, hvor meget jeg kan stoppe i bagagerumm­et.

Bilen står altid i vores lukkede gård, men parkerings­pladserne er placeret under masser af traeer, og Seat’en er ofte daekket af fuglelort og nedfaldne blade. Men inden laenge kommer den til at bo under tag i carporten ved vores nyindkøbte hus. For man lader jo ikke et familiemed­lem sove udendørs.

 ?? ?? Seat’en fik et bad og en omgang saederens i fødselsdag­sgave.
Seat’en fik et bad og en omgang saederens i fødselsdag­sgave.
 ?? ?? BIL Seat Leon 1,4 TSI ÅRGANG 2014 MOTOR R4, 1,4 liter, 125 hk MIN SIDEN 2021
BIL Seat Leon 1,4 TSI ÅRGANG 2014 MOTOR R4, 1,4 liter, 125 hk MIN SIDEN 2021

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark