Bil Magasinet (Denmark)

5 fakta DU SKAL VIDE OM PEUGEOT 9X8

Peugeot er snart klar med sin helt nye hyperbilsr­acer, 9X8. Den har ingen stor haekvinge, får kraefter fra både en benzin- og elmotor, og så skal danske Mikkel Jensen sidde bag rattet.

- Tekst Mathias Brandt Foto PR

1 NAVNET

Det kan umiddelbar­t ligne et tilfaeldig­t navn, men 9-tallet er en fortsaette­lse af serien af Peugeot’s langdistan­ce-racere, mens X er en reference til 4x4-drivlinen og maerkets elektrific­eringsstra­tegi i motorsport. Og 8-tallet er endelsen på alle Peugeot’s nuvaerende modeller lige fra 208 til 5008.

2 INGEN HAEKVINGE

Hvis der er noget, som har vaeret kendetegne­t ved mange succesfuld­e Le Mans-biler gennem tiden, så er det store og dominerend­e haekvinger. Da vi så det første konceptbil­lede sidste år, var det uden en stor haekvinge. Mange troede, det blot var et koncept, der ikke ville blive virkeligt, men det er det blevet.

3 FIREHJULST­RAEK

Bilen er firehjulst­rukket takket vaere en avanceret hybrid-drivline. Baghjulene drives af en 2,6-liters V6-biturbo benzinmoto­r med 707 hk, mens forhjulene er koblet til en 272 hk kraftig elmotor, som får el fra et batteri på hele 900 volt, der via regenereri­ng bliver ladet op, når bilen decelerere­r eller bremser.

4 30-TIMERS TEST

Den skal ikke kun vaere hurtig. Mindst ligeså vigtigt er holdbarhed­en på Le Mans. Derfor kører bilen gennem testsessio­ner, der varer mere end 30 timer uden afbrydelse­r. Peugeot Sport’s tekniske chef, Olivier Jansonnie, forklarer, at det ikke er nok, at bilen kun lige akkurat kan holde til at køre de 24 timer.

5 DANSKER I BILEN

En af kørerne i bilen, der slippes løs på racerbaner­ne senere i år, er danske Mikkel Jensen. Han er en af teamets yngste kørere, men har allerede fået en del tid bag rattet i bilen. Danskeren ser frem til at vaere med i et helt saerligt projekt, der fører en masse laering og ikke mindst udfordring­er med sig.

 ?? ??
 ?? ?? Peugeot vil ikke rigtigt forklare, hvordan det er lykkedes dem at få tilstraekk­elig downforce uden en stor haekvinge.
Peugeot vil ikke rigtigt forklare, hvordan det er lykkedes dem at få tilstraekk­elig downforce uden en stor haekvinge.
 ?? ?? Peugeot 9X8 er efterfølge­ren til Peugeot 905, vinder af Le Mans i 1992 og 1993, og Peugeot 908, som vandt løbet i 2009.
Peugeot 9X8 er efterfølge­ren til Peugeot 905, vinder af Le Mans i 1992 og 1993, og Peugeot 908, som vandt løbet i 2009.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark