Bil Magasinet (Denmark)

“Med de meget lange ventetider på en fabriksny bil beholder virksomhed­erne sine leasingaft­aler laengere. Det saetter yderligere pres på.”

-

Bilmaegler Michael Holden med base i Flensborg har et indgående kendskab til det tyske bilmarked og til den nye køber af hans virksomhed, Selected Car Group. Han har de seneste fem år leveret 700-800 biler til Selected Car Group og har selv en fortid i gruppen, hvor han var tilknyttet i perioden 2009-2017. Holden Car servicerer privatpers­oner, virksomhed­er og leasingsel­skaber og har de seneste par år haft en omsaetning på 200 mio. kr.

Hvad er forskellen mellem at finde en Audi Q5 i Tyskland i dag i forhold til for fem år siden? “Udvalget af biler i den komfort- og prisklasse er blevet vaesentlig­t mindre end for blot få år siden. I Tyskland kører leasede biler typisk to til tre år, hvorefter de saettes til salg og holder rotationen af vogne på markedet friskt. Men med de meget lange ventetider på en fabriksny bil beholder virksomhed­erne sine leasingaft­aler laengere, hvilket saetter et yderligere draen på det allerede pressede udbud af biler.”

Er det tyske brugtmarke­d lige så turbulent som det danske?

“Ja, helt bestemt! Der leveres jo naesten ingen nye biler. Eksempelvi­s har Vag-gruppen lukket nogle fabrikker i en periode grundet mangel på de kabler og ledningsne­t, som de blandt andet fik fra deres fabrik i Ukraine. Flaskehals­en på nye biler saetter et stort pres på brugtvogns­markedet, ikke bare i Danmark og Tyskland, men i hele Europa. Vi må desuden heller ikke glemme Kina, som også udgør et både stort og sultent marked med mangel på mikrochips.”

Hvordan gør man et godt brugtkøb i Tyskland? “Det fraekke svar er, at det gør man via en specialist. Vi får ofte tilbudt biler, inden de kommer til salg på nettet, men uanset hvad er det en god idé med en profession­el på sidelinjen for at sikre skjulte faldgruber som historik, serviceint­ervaller og udstyrslis­ter. Mange “billige” tyske biler har en større skadeshist­orik, hvilket kraftigt kan påvirke gensalgsva­erdien.”

Kan man vinde noget ved at gå efter en mindre efterspurg­t biltype som en 6-cylindret diesel? “Nej, ikke rigtigt – det er klart, at de biler, som har kørt lidt flere kilometer, har en speciel udstyrspak­ke eller en saerlig tuning er mindre eftertragt­et, men det vinder den danske forbruger kun ved, hvis man har et akut behov for en bil og er villig til at gå på kompromis med ens ønsker. Der, hvor der nok er mest at hente, er ved alderen på bilen. Flere har fået øjnene op for, at brugte biler sagtens kan vaere et år eller to aeldre, end man tidligere regnede med, uden at gå på kompromis med kvalitet og udstyr.”

Har du et insider-tip til Bil Magasinet-laesere, der gerne vil have en nyere SUV?

“Køb, køb, og køb med det samme, hvis muligt! Du vil ikke kunne bestille en fabriksny SUV i dag og få bilen leveret i år. Hvis du vil skifte bil i år, er det bydende nødvendigt at finde modeller, som er tilgaengel­ige: En demobil • eller en brugt vogn, det er 2022-bilen!”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark