Bil Magasinet (Denmark)

Better Place var ikke for tidligt ude

Laeser giver indblik i Better Places fiasko.

-

Har laest jeres artikler flere steder om Nio’s batteriski­fteteknik med henvisning­er til Better Places. Her et par kommentare­r om Better Place:

Renault Fluence var jo blot den første bil – og det var faktisk Renault’s batteriløs­ning, der blev anvendt – ikke den som Better Place havde designet, som både Renault Zoe og Tesla Model S faktisk var på vej med i de tidlige designfase­r.

Fluence var ikke en saerlig hensigtsma­essig bil at starte med, og man var nok lidt for ivrig for at komme i gang – frem for at vente på den rigtige bil.

Den helt afgørende udfordring for Better Place var, at batteriski­fte kraever standardis­ering mellem bilproduce­nterne...og det var vanskeligt at få dem til, da batteriet jo er en kerneparam­eter i forhold til at differenti­ere sig fra konkurrent­erne.

Den anden helt afgørende udfordring for Better Place var, at man var alt for aggressiv i forhold til bilproduce­nterne og derfor ikke fik dem med. Man ville bestemme over bilernes indretning og have producente­rne til at betale for infrastruk­turen mod en meget lille ejerandel.

Måske Better Place var lige tidligt nok ude – men jeg tror faktisk ikke, det var meget.

Det kunne jo have speedet transition­en til elbiler gevaldigt op, hvis alle i det daglige blot skulle køre rundt med et 30-40 kwh-batteri frem for det dobbelte, da det ville reducere bilens pris gevaldigt, og speede produktion­en op.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark