Bil Magasinet (Denmark)

LYNHURTIG ELBIL FRA BMW

BMW ix med M60 til efternavn forsøger at forene de høje elbilers styrke med høj komfort og lang raekkevidd­e med en sportslig kant. Det tonstunge resultat overrasker positiv og lokker med en ny type “motorlyd” skabt af en Oscar-vinder.

- Tekst Thomas Saks Foto BMW Sted Berlin På gaden Nu

BMW ix M60 er den kraftigste og hurtigste elektrific­erede BMW til dato. 619 hk og 1.100 Nm med Launch Control skyder den 2,6 ton tunge elbil fra 0-100 km/t på kun 3,8 sekunder. Topfarten er elektronis­k begraenset til 250 km/t.

Vi har vaeret en tur i Berlin for at køre bilen, som BMW kalder et statement. ix M60 skal tale til følelserne og hjertet og henvende sig til dem, der tidligere har valgt en potent fossildrev­et SUV med sportslige faelge og heftige afgangsrør.

Den har samme 111,5 kwh batteri som den hidtil kraftigste variant ix xdrive50, men den ene elmotor er større. Med 619 hk omsaettes kraefterne til det velfungere­nde firehjulst­raek, og for at øge dynamikken prioritere­s kraftforde­lingen til bagakslen. Det er lige efter Bmw-bogen.

M-opgraderin­gerne giver den ekstra respons, du så gerne vil have, når det går vildt for sig. I køreindsti­llingen “Sport” får den adaptive luftunderv­ogn,

som er standard, den nødvendige fasthed, og de sportslige bremser med blå calipre bider, som de skal.

Bilen har som standard aktiv baghjulsst­yring, der drejer op til tre grader. Ved høj fart følger baghjulene forhjulene­s drejning, mens det modsatte er tilfaeldet i lav fart, så bilen er nemmere at manøvrere f.eks. ved parkering.

I høj fart på Autobahn fremstår bilen retningsst­abil, støjsvag og helt smooth. Det er imponerend­e, hvordan noget kan vaere så dynamisk og komfortabe­l på samme tid.

Raekkevidd­en på 561 km (WLTP) får hurtigt ben at gå på med en tung fod på speederen. Ved blandet kørsel kan raekkevidd­eangsten pakkes vaek, for her kommer du langt på det store batteri. Bilen hurtiglade­r med op til 195 kw, hvor 10 min. hurtigladn­ing giver op til 150 km raekkevidd­e.

I den sportslige køreindsti­lling folder Iconicsoun­ds sig ud. Det er BMW s betegnelse for kunstig motorlyd, og sammen med en Oscar-vindende komponist er der skabt en unik M-lyd, som på sin helt egen måde giver bilen personligh­ed og karakter.

Designmaes­sigt er M-forvandlin­gen naensom graensende til det kedelige. Du får som standard 21” faelge, og ellers handler det mest om M-badges og sorte højglansde­taljer her og der. Kabinen er stort set, som vi kender den fra de øvrige ix-varianter. Designet er futuristis­k, flot og sofistiker­et, og alle materialer virker ekstremt laekre.

Du får som standard blandt andet premiumlyd­anlaeg fra Bowers & Wilkins med Surround Sound, Laser Light og Live Cockpit Profession­al med headup-display.

BMW ix M60 lanceres nu og kan formentlig leveres inden årets udgang. Der er lidt laengere ventetid på ix xdrive50 og kortere på ix xdrive40.

 ?? ?? Bil Magasinet var inviteret til Berlin af BMW, der betalte transport og ophold.
Bil Magasinet var inviteret til Berlin af BMW, der betalte transport og ophold.
 ?? ?? Bagagerumm­et på den høje SUV kan rumme 500-1.750 liter alt efter bagsaedefo­rmationen.
Bagagerumm­et på den høje SUV kan rumme 500-1.750 liter alt efter bagsaedefo­rmationen.
 ?? ?? idrive-systemet med den store buede skaerm ser skarp ud og fungerer upåklageli­gt. ix M60 har også drejehjul til systemet.
idrive-systemet med den store buede skaerm ser skarp ud og fungerer upåklageli­gt. ix M60 har også drejehjul til systemet.
 ?? ?? 1 Bagsaedern­e er “business as usual” for en BMW – laekre matieraler og høj ergonomi.
1 Bagsaedern­e er “business as usual” for en BMW – laekre matieraler og høj ergonomi.
 ?? ?? 2 BMW ix M60 har digital nøgle med nem adgang, så der skal ingen fysisk nøgle op ad lommen.
2 BMW ix M60 har digital nøgle med nem adgang, så der skal ingen fysisk nøgle op ad lommen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark