Bil Magasinet (Denmark)

IKKE EN GRIM AELLING MERE

Kia Niro har endelig fået et design, som matcher dens attraktive pris og solide praestatio­ner som både elbil og plugin-hybrid. Kernevaerd­ierne er dog fortsat af den mere praktiske slags – og opladnings­hybriden har tilmed fået mere power.

- Tekst Lasse Torp Hansen Foto Kia Sted Oslo, Norge På gaden Q3 2022

Naeste generation af Kia Niro er på trapperne, og vi har vaeret i Oslo for at teste den sidste nye prototype. Bilen kommer som plugin-hybrid (PHEV) og ren elbil (EV), og prisen starter ved henholdsvi­s 290.000 kr. og 310.000 kr. Der produceres også en traditione­l hybrid (HEV), men ifølge Kia er der ingen planer om at saelge den i Danmark.

De første plugin-niro’er kommer til Danmark først på sommeren. Den elektriske variant, nu kaldet Niro EV i stedet for e-niro, forventes hos forhandler­ne først på efteråret.

Og endelig kan du vise bilen stolt frem i stedet for at forklare folk om alt det praktiske. Den nye Niro fikser nemlig modellens hidtil største problem – designet.

Forandring­en er total. Niro får et mere Suv-lignende design, og du får mulighed for at tilføje kontrastfa­rver på C-stolpen og den nederste del af siden. Foran har lygterne fået navnet

“Heartbeat”, da de ligner et pulserende hjerteslag på en skaerm. Bagved har “boomerang”-baglygtern­e fået et aerodynami­sk luftindtag, som går hele vejen igennem bilen. En spaendende detalje, som bliver en fornøjelse at vise frem for vennerne. Indvendigt den nye Niro er designet stilfuldt og enkelt. To 10,25” skaerme dominerer interiøret, og rattet har et svaevende design.

Overordnet er designspro­get ikke helt så moderne som andre mere vovede maerker, eller lige så stilfuldt som andre mere konservati­ve maerker, men Niro har rigeligt med gode vinkler. Og så bygger den videre på alle de praktiske egenskaber, som gjorde den forrige model populaer – på trods af sit udseende.

Raekkevidd­en på Niro EV er 460 km, beskedne fem kilometer laengere end forgaenger­en. Til gengaeld kommer bilen nu kun med 64,8 kwh-batteri, hvor du i den gamle e-niro skulle betale ekstra for det store batteri. Lige som den udgående model går elbilen fra 0-100 km/t på 7,8 sekunder, og har 204 hestekraef­ter. En 0-100 pct. Ac-opladning tager også stadig 6,5 timer, mens 10-80 pct. Dc-opladning klares på 43 minutter.

På plugin-hybriden er der sket en større forandring. Hvor den før havde

et 8,9 kwh-batteri, har den nu et på 11,1 kwh, samt 183 hk, hele 42 mere end forgaenger­en. Det større batteri giver også 16 kilometer laengere raekkevidd­e på el, så bilen nu er oppe på opgivne 65 km.

Bilen er baseret på tredje generation af Kia’s K-platform. Der er fin plads på bagsaedet til både ben og hoved, og bagagerumm­et er på 475 liter i EV og 348 liter i opladnings­hybriden.

De nye Niro’er fås med praktisk udstyr, blandt andet headup-display, Lane-keeping og automatisk nødbremse. Oplevelsen er ikke helt lige så raffineret som hos de tyske konkurrent­er. Headup-displayet giver for mange oplysninge­r, hvilket gør det svaert at få den nødvendige informatio­n hurtigt. Fartpilote­n var også svaer at indstille, og man kommer nemt til at aktivere uønskede funktioner. Til prisen er det ingen dealbreake­r, og tilvaennin­g kan løse mange af de tekniske udfordring­er.

Selve køreopleve­lsen er gearet mere mod hverdag end sport. Selv i Sportmode føles speederen som om alle kraefterne aktiveres via en ufølsom knap i bunden – isaer på Niro EV. Det er selvfølgel­ig tiltaenkt bykørsel, men her var det til gengaeld svaert at holde

én bestemt hastighed. Kombineret med bremser, der lige som speederen kraever et solidt tryk, var oplevelsen ikke sportslig.

Komforten fejler ikke noget, og den håndterer skiftende underlag fint. Støjniveau­et i kabinen er ikke komplet tyst, men det fremragend­e musikanlae­g kompensere­r for det.

Selv uden et sporty gen står Kia Niro tilbage som en flot og solid arbejdshes­t.

 ?? ?? Bil Magasinet var inviteret af Kia til test af Niro med ny og tyndere “Tiger Nose”kølergitte­rfront.
Bil Magasinet var inviteret af Kia til test af Niro med ny og tyndere “Tiger Nose”kølergitte­rfront.
 ?? ?? BAKGEAR For at spare 2,6 kg er hybridens bakgear fjernet, og arbejdet klares nu af en elmotor.
BAKGEAR For at spare 2,6 kg er hybridens bakgear fjernet, og arbejdet klares nu af en elmotor.
 ?? ?? Bilerne var fortsat tildaekked­e under Bil Magasinets praesentat­ion. De første biler er i DK efter sommerferi­en.
Bilerne var fortsat tildaekked­e under Bil Magasinets praesentat­ion. De første biler er i DK efter sommerferi­en.
 ?? ?? Kia Niro byder på fornuftig plads bagi, og forsaedet skaber en naturlig hank som passagerer kan haenge jakken på.
Kia Niro byder på fornuftig plads bagi, og forsaedet skaber en naturlig hank som passagerer kan haenge jakken på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark