Bil Magasinet (Denmark)

PIERRE: JEG KØRTE STILLE OG ROLIGT, DA JEG PLUDSELIG BLEV STOPPET

-

Pierre Mikael Dehnbostel, 19 år og fra Sønderjyll­and, byttede sin Golf GTI fra 2010 på papegøjepl­ader for en BMW 520d fra 2011 i en privat handel. Det skete en tirsdag aften i april. 20 timer senere, var han uden bil da politiet tilbagehol­dte hans og sendte bilen til et lokalt Bmw-vaerksted for kontrol.

“Jeg fik bilen aftenen før, så jeg glaedede mig til at vaere med ved “Cars’n’coffee” i Aarhus. Vi kørte stille og roligt og i kø det meste af vejen, så jeg undrede mig, da jeg så en politimand saette efter mig.

Efter at han havde fulgt mig et stykke tid, blev jeg stoppet. Hans første spørgsmål til mig er, om bilen er lovlig. Det mente jeg, den var. Det troede jeg i hvert fald, da jeg købte den, og den opførte sig også sådan. Men politimand­en mente, at den sendte røg ud af udstødning­en, så han beder mig åbne motorrumme­t og pille det øverste skjold af. Herefter konstatere­r han, at motoren er ombygget, og så meddeler han, at bilen er tilbagehol­dt for naermere undersøgel­se hos en autorisere­t forhandler, og efter nogen tid blev den hentet på et fejeblad, forklarer Pierre. Herefter hørte han ikke noget i en uge.

“Så ringede betjenten og meddelte, at bilen ikke havde partikelfi­lter på, og at styrebokse­n var kodet om for, at bilen kunne køre uden filter. Derefter var det op til vaerkstede­t at ombygge at bilen, så den blev lovlig, inden jeg fik den udleveret igen. Det skulle koste 26.500 kr. Men det trak ud, fordi vaerkstede­t fik ballade med radioen. Den fungerede ikke, efter at styrebokse­n var omkodet til kørsel med det nye partikelfi­lter”, fortaeller Pierre.

 ?? ?? ▶ Pierre vidste ikke, at hans nyindkøbte BMW 520d Touring var ombygget, da han købte den i april.
▶ Pierre vidste ikke, at hans nyindkøbte BMW 520d Touring var ombygget, da han købte den i april.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark