Bil Magasinet (Denmark)

Foraeldet motor i ret laekker bil

-

Mazda CX-5 var et fund tilbage i 2012, hvor den vandt en Bil Magasinet-stortest i Aarhus. Den mellemstor­e SUV var bedst på alle parametre i forhold til konkurrent­erne, og anden generation fra 2017 var også vellykket. Denne er nu blevet faceliftet med en større skaerm, optimerede motorer og gearkasser og et forenklet udstyrspro­gram, så der nu findes Sense, Sky og Cosmo. Den billigste har full Led-forlygter, varme i forsaeder og rat, 17” alu, p-sensorer, Apple Carplay/android Auto og fuld sikkerheds­pakke. Naeste udstyrstri­n har også headup-display, elbagklap, 19” alu og 360-graders kamera.

Testbilen er en topudstyre­t Cosmo med sort laeder, elsaeder med ventilatio­n, adaptiv fartpilot, BOSE lydsystem med 10 højttalere og adaptive full Led-forlygter. Det er bestemt godkendt.

Mazda CX-5 har en lethed over sine bevaegelse­r, som man ikke får i en tilsvarend­e og tungere plugin-hybrid eller elbil. Den må traekke 2.000 kg både med benzin- og dieselmoto­r, og som diesel er det en vellykket pendlerbil. Det gaelder desvaerre ikke for benzinvari­anten.

Den kører med Mazda’s egen 2-liters motor, som arbejder uden trykladnin­g. Det betyder, at den skal have omdrejning­er for at praestere, og det har man hverken lyst til at skulle betale braendstof for eller lytte til. Et moment på 213 Nm helt oppe ved 4.000 o/min er naermest uanstaendi­gt i 2022, hvor konkurrent­ernes turbomotor­er typisk yder

250 Nm nede fra 1.500 o/min. Mazda’en gik 11-12 km/l i snit på en uges blandet kørsel, og det diskvalifi­cerer den med en aktuel benzinpris på 17 kr. literen.

CX-5 fås også med 2,5-liters benziner uden turbo og 194 hk, men glem benzinerne, og overvej en forhjulstr­ukket diesel med automatgea­r fra 455.000 kr. – eller den helt nye CX-60 plugin-hybrid med 327 hk fra 465.000 kr. Øverste udstyrstri­n Cosmo har headupdisp­lay, elbagklap, sorte 19” alu og 360graders kamera.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark