Bil Magasinet (Denmark)

1.000.000.000 kr.

Hvad skal man mene om verdens dyreste bil? Ikke så meget. Det er ikke en trendsaett­er.

- MIKKEL THOMSAGER Chefredakt­ør

En bil til én milliard kroner? Det lyder vanvittigt, skørt og uden nogen form for proportion­er. Som om haendelsen var pillet ud af den virkelige verden, og bilen var handlet i et parallelun­ivers, hvor almindelig sund fornuft ikke gaelder, og kroner – eller dollars – er noget, man henter på reservedel­slageret.

Bilen og den vanvittige pris, kan du laese meget mere om fra side 76, hvor jeg har konsultere­t flere eksperter for at blive klogere. Heldigvis slår de fast, at salget af den hundedyre Mercedes ikke skal laeses som en trendsaett­erbegivenh­ed. Handelen er et udtryk for en helt speciel situation, der ikke siger noget om klassikerm­arkedets aktuelle situation.

Og så alligevel, for hvis prisen ses som et udtryk for, at det går godt på klassikerm­arkedet, så er det ikke helt forkert. Der er stadig en stor omsaetning af klassikere både i Danmark og i resten af Europa, og priserne holder sig godt. Så hvis du passer på din, er der gode chancer for, at du om to år kan saelge den for mere, end du gav for den i år. Og det gaelder uanset, om du tager investerin­gsbrillern­e på og går efter det dyre som også giver de største afkast, eller om du vil glaede dig selv med ture i klassisk Alfa Romeo, Toyota Celica eller noget helt andet.

I et tidligere nummer kunne vi konstatere, at den udviklinge­n ikke bliver haemmet af elbilernes indtraenge­n. Tvaertimod kan elbilernes fremmarch og den totale udfasning af fossilbile­r i 2035 give endnu mere braendstof til udviklinge­n på klassikerm­arkedet.

På Bil Magasinet har vi besluttet, at vores årlige banefest, den vi kalder Handling Day, i år kun skal vaere med elbiler. Det er ikke et knaefald for elbiler, men et forsøg på at stille krav til dem. Og hvis vi troede, at elbilerne svinger kniven over benzinbile­rne, så var mit besøg på den kendte Goodwood Festival of Speed en kaerkommen dokumentat­ion af, at fossilbile­rne nok har fået konkurrenc­e fra elbilerne, men langt fra er på vej ud. Laes om min oplevelse i England fra side 68.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark