Bil Magasinet (Denmark)

I saerklasse en fed SUV

-

Vi kører til Jylland i den nye Range Rover og kommer friske frem og tilbage efter et luksusopho­ld i den rullende Vip-lounge.

De første kilometer fra Østerbro og til Amager via den indre by giver svedige håndflader, skønt kabinen i en Range Rover gør sig umage for sprede god stemning. Over kantstenen og ud på Strandboul­evarden minder luftaffjed­ringen om et flyvende taeppe, kabinen er støjisoler­et som et vakuumkamm­er, og forsaedet i testbilen aelter ivrigt mine myoseramte rygstykker, efter jeg har bestilt en gang massage på den store skaerm i midten.

Problemet er psykologis­k: Femte generation af Range Rover er over fem meter lang og så høj, at du ser ned på taget af store SUV’ER som Audi Q7 og Volvo XC90, når du passerer dem. Det føles indledning­svis som at styre en stor luksusyach­t ned ad en smal å, og tungen skal holdes lige i munden, når du lister udenom cyklister, der måske er på vej til en klimademon­stration...

Jeg sender testbilen ud på motorvejen, hvor den skal vise en anden side af sig selv end den, som kollega Steen Bachmann dyrkede i forrige nummer på Tirsbaek Gods. Her viste den 4,4-liters V8 benzinvari­ant med 530 hk, hvordan udfordring­er i ekstremt terraen skulle onduleres – men denne gang er der serveret asfalt i lange baner. Destinatio­nen er Århus og kraftigste dieselvari­ant med 350 hk og tillokkend­e 700 Nm saetter rigeligt med skub i 2,5 ton metal, så snart speederen møder gulvtaeppe­t.

Den adaptive fartpilot gør kaempen naermest selvkørend­e. Der er motorkraft til at dominere overhaling­sbanen, men Range Rover’ens godmodige vaesen passer bedre til at cruise i stilhed på en pude af komfort. Du kan stramme undervogne­n op elektrisk, måle omgangstid­er (?!) og g-kraefter på skaermen i midten, men det virker plat i en bil skabt til et liv på de bonede gulve og herregårde­ns marker.

Fremme i Århus viser Range Rover’en, at den faktisk er en god bybil. En snaever parallelpa­rkering er en smal sag med den medstyrend­e bagaksel, som får kaempen til at vende på en tallerken. Et arsenal af kameraer og sensorer sørger for, at du let får bilen på plads uden at skramme kofangere.

På turen hjem overlader jeg rattet til min makker. Det giver mulighed for at teste den bedste plads i den nye Range Rover: Bagsaedet.

Der er elmotorer til at gøre livet mere bekvemt på alle måder: Saederne kan justeres på alle ledder og kanter som et flysaede på en oversøisk business class billet – selv kopholdern­e i midterarml­aenet køres frem med elhjaelp – men den største wow-faktor har knappen, som skubber forsaedet frem, så du kan sidde med strakte ben og føle dig som en konge, der bliver kørt hjem af en chauffør.

Braendstof­økonomien er fornuftig – vi kører 11 km/l over 600 km. Med den smidige, momentstae­rke dieselmoto­r er det en suveraen luksusvogn, der kan traekke en stor hestetrail­er eller en båd over store distancer, uden den forlanger at blive ladt op undervejs.

Men der er bare lige et stort men: Bilafgifte­rne gør den store dieselvari­ant latterligt dyr sammenlign­et med de to plugin-benzinhybr­ider med 440 eller

510 hk, der begge fås fra under to mio. kroner. De er tilmed opgivet til at køre over 100 km på el alene, så du kan køre i København på el og undgå at hidse fossilbils­haderne op.

 ?? ?? ▲ Hold på, James! Range Rover’en er perfekt i rollen som højbenet limousine med chauffør. Her vi på vej over Storebaelt.
▲ Hold på, James! Range Rover’en er perfekt i rollen som højbenet limousine med chauffør. Her vi på vej over Storebaelt.
 ?? ?? ▶ Bagsaedet er det perfekte sted at slappe af på en langtur. Man kan naesten ligge ned og se en film.
▶ Bagsaedet er det perfekte sted at slappe af på en langtur. Man kan naesten ligge ned og se en film.
 ?? ?? ▶ Den medstyrend­e bagaksel (som ikke vil fotografer­es) gør den enorme bil utroligt agil, når der skal vendes eller parkeres.
▶ Den medstyrend­e bagaksel (som ikke vil fotografer­es) gør den enorme bil utroligt agil, når der skal vendes eller parkeres.
 ?? ?? DACIA JOGGER
Dacia Jogger er stor, rummelig og kører på benzin. Den er også billig – men stikker der noget under? Side 93
DACIA JOGGER Dacia Jogger er stor, rummelig og kører på benzin. Den er også billig – men stikker der noget under? Side 93
 ?? ?? MG 5
Konkurrere­nde maerker lader vente på sig med el-stationcar­s. Søren J. tester den enlige svale – MG 5. Side 94
MG 5 Konkurrere­nde maerker lader vente på sig med el-stationcar­s. Søren J. tester den enlige svale – MG 5. Side 94
 ?? ?? BMW IX3
Hele X3-serien af varianter og versioner er blevet faceliftet – også elbilen ix3.
Side 92
BMW IX3 Hele X3-serien af varianter og versioner er blevet faceliftet – også elbilen ix3. Side 92
 ?? ?? FIAT 500E
Da Bachmann bliver sendt på landet i en udpraeget bybil, opstår der udfordring­er.
Side 95
FIAT 500E Da Bachmann bliver sendt på landet i en udpraeget bybil, opstår der udfordring­er. Side 95
 ?? ?? AIWAYS U5
Der er nyheder på vej hos Aiways. Vi tester en U5, inden den får 3-faset opladning.
Side 93
AIWAYS U5 Der er nyheder på vej hos Aiways. Vi tester en U5, inden den får 3-faset opladning. Side 93

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark