Bil Magasinet (Denmark)

Stor kinaboks til hurtig levering

- Tekst & foto Søren Juul

Ventetider­ne er lange på de fleste europaeisk­e elbiler, men banker du på hos kinesiske Aiways, er der gode chancer for, at de kan levere et stort lokum af en familiebil med kort varsel. Til august kommer den store U5, der er en SUV cirka på størrelse med en Skoda Enyaq, i en opdateret variant med 3-faset opladnings­teknik, så du kan oplade den i en wall-boks på 7,5 timer i stedet for 20! Lynladekap­aciteten forbliver uaendret op til 90 kw i en Dc-lader, hvilket kan opfylde batteriet fra 20 til 80 pct. el på 35 minutter.

Mens vi venter på at trille en tur i den opdaterede U5 har vi lånt en 1-faset lagerbil (de er muligvis udsolgt nu) for at tjekke, om modellen er noget skrammel i 2022 eller stadig kalder på en anbefaling. Den pågaeldend­e pressebil ▲

Gensyn med en Aiways U5 Premium med 1-faset opladning. Fra august får den tre faser og en lille prisstigni­ng. har kørt 10.000 km og føles stadig frisk at sidde i og se på, selv om eksteriøre­t giver associatio­ner til en kummefryse­r.

Man stiger op i en stor kabine med smart, futuristis­k indretning. Testbilens

Premium-udstyr giver den laedersaed­er med integrered­e nakkestøtt­er foran, der ligner kaptajnsto­le fra et rumskib. Under det kantede rat a la BMW ix finder man en stor instrument­skaerm vinklet to steder som en foldbar smartphone. I midterkons­ollen troner en stor tablet med flot, men langsommel­ig grafik, så man straks kabler sin telefon til og bruger f.eks. Apple Carplay til navigation. På bagsaedet er der masser af plads og tre reelle brugbare siddeplads­er, da gulvet er helt fladt.

Derudover er det en støjsvag og retningsst­abil elbil, der accelerere­r kvikt og er rar at køre i, når det går ligeud på jaevn asfalt – undervogne­n er nemlig lidt stivbenet. Kan du leve med den pakke, får du en brugbar og stor elbil, som tilmed må traekke 1,5 ton.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark