Bil Magasinet (Denmark)

Halvfed Jogger

-

Der er noget pragmatisk og praktisk over den største Dacia til dato – isaer prisen, som starter ved 194.995 kr., og fra 199.995 kr med syv saeder. Interiøret er ikke luksuriøst, men det virker robust. Infotainme­ntsystemet ser gammeldags ud, men det fungerer.

Jogger er baseret på den samme platform som den mindre Sandero, men meget laengere og med masser af plads. Der er tre bagsaeder i fuld bredde, og i det enorme bagagerum kan man få yderligere to saeder, der kan foldes op og ned. Der kan godt sidde en voksen i foldesaede­rne på korte ture, men det høje gulv betyder, at siddestill­ingen ikke er videre behagelig. Alle saederne er bemaerkels­evaerdigt korte og giver meget lidt støtte under lårene.

Motoren er en benziner med 110 hk og med masser af sejtraek, så bilen nemt kommer op i fart. Jogger fås kun med manuelt gear, og det er en grim oplevelse. Gearstange­n er som at røre i en spand vand med en pind.

Støjniveau­et ved kørsel er højt, isaer vindstøjen fra de forreste sideruder er bemaerkels­esvaerdig. Udstødning­en slutter lige under venstre bagdør – formentlig fordi den er baseret på en langt kortere bil – og lyder lidt, som om der er hul i lydpotten. Der er ikke luftdyser til hverken anden eller tredje saederaekk­e, og blaeseren skal arbejde på højtryk for at holde temperatur­en i kabinen.

Det absolut største minus i Jogger’s karakterbo­g er sikkerhede­n. Kun én stjerne blev det til, da Euro NCAP testede den. Det traekker ned, at Joggers nødbremse ikke genkender fodgaenger­e og cyklister, og at det ikke er muligt at få vognbaneas­sistent eller adaptiv fartpilot, men på passagersi­kkehed klarer Jogger sig ok uden at vaere en stjerne. Hvis Dacia har børnefamil­ien som mål, kunne det måske betale sig at fokusere mere på sikkerhed.

 ?? ?? Forbruget er godt for så stor en bil og giver en lav ejerafgift. Naeste år følger en hybridvari­ant.
▼
Forbruget er godt for så stor en bil og giver en lav ejerafgift. Naeste år følger en hybridvari­ant. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark