Bil Magasinet (Denmark)

Benzinfan bekender

Petrolhead eller bilignoran­t? At vaere Niels Becker fra den danske Youtube-succes High On Cars anno 2022 åbner en raekke spørgsmål. For hvad gør benzintoss­erne, når der kun er elbiler på programmet?

- Klummen er udtryk for skribenten­s personlige synspunkt.

For godt seks år siden lavede jeg for sjov en lille video med Ebbe Sommerlund (kraftig bygget østjysk motorjourn­alist med baggrund på vores søsterblad Vmax, red.). Den omhandlede mit tåbelige indkøb af en Dodge Ram SRT10 på fuld afgift til hvide plader. Videoen gik helt amok, og vi blev enige om, at vi nok hellere måtte lave nogle flere. Sådan startede High On Cars (navnet virker egentlig tåbeligt, for alle vores videoer jo er på dansk).

Meget vand er løbet i åen siden da, og man må sige, at elbilernes indtog i den grad har fået indflydels­e på nyhedsstrø­mmen i pressen. MEN, jeg har det svaert med det! Et ret udbredt koncept inden for biljournal­istik er at teste pressebile­r for importører­ne. Men, så kommer det store spørgsmål: Er jeg så en ignorant, når jeg ikke rigtigt gider? En elbil er et rigtig fint køretøj – men for mig er det IKKE en BIL.

En BIL er for mig en pokkers masse historie, hvor jeg holder enormt meget af alle de optimering­er, der er kommet i den tid, hvor jeg har haft interesse for biler – og har forstået, hvordan de virker. De seneste 25 år er der kommet både turbolader­e, flere ventiler, knastoptim­eringer samt vildt effektive transmissi­oner som dobbeltkob­lingsgeark­assen. Det har givet uhyre effektive biler og en helt ny dimension for køreglaede. På samme tid er effekten optimeret og forurening­en gået ned.

Jeg er bekymret for, at vi petrolhead­s fortsat får svaerere kår. Og det er bare så aergerligt. For det ER en sund interesse. Bilnørderi har reddet mange energibund­ter som mig selv fra langt dårligere alternativ­er.

2022 blev året, hvor turen for alvor kom til den modificere­de bilscene. Biler bliver beslaglagt, og frygten for, om din bil er lovlig, gør, at mange fede biler desvaerre ikke er kommet frem i solens stråler. De er blevet i garagerne rundt omkring. Hvem havde set det komme?

At jeg – Niels, et petrolhead – ville vaere nødt til at blande mig den offentlige debat omkring det, havde jeg ikke set komme. Men der er et helt skaevt syn på bilkulture­n anno Fast & Furious-generation­en. Og jeg naegter at give op!

Jeg synes, det er skraekkeli­gt at se folk troppe op til traef uden deres øjesten. Men de tør ikke. Det vaerste, der kan ske, er, at politiet tager deres bil. Og, hvor er vi i øvrigt med den snak? Konstrukti­v dialog, er det fuldstaend­igt forsvundet?

Der er INGEN ved politiet, der ønsker at indgå i en dialog med os omkring det her. Det forstår jeg ikke. Jeg elsker dialog, hvor alle bliver hørt. Jeg kan slet ikke arbejde med, at vi skal igennem retssystem­erne og vente flere år på at få retfaerdig­hed. Men, jeg har givet alle jer petrolhead­s mit ord. Og, jeg giver ALDRIG op – det lover jeg!

Ja, biler forurener. Men at taenke på miljøzonen i Aarhus, og så stå på samme tid se et Dsb-tog lette inde fra banegården UDEN partikelfi­lter. Og se på krydstogts­kibene til kajs nede i Aarhus Havn, der står og hamrer tusindvis af liter braendstof af i døgnet? Det virker grotesk.

Derfor er det store spørgsmål: Skal jeg bare rette ind og lave “High On Electric Cars” i stedet?

Nej tak, så er jeg hellere fri. Så må det blive til “High On Classic Cars” :)

Tak fordi I laeste med.

 ?? ?? Siden magasinet Vmax lukkede i 2014, har tuningog styling-folket fået politi og synsmyndig­heder på nakken.
Siden magasinet Vmax lukkede i 2014, har tuningog styling-folket fået politi og synsmyndig­heder på nakken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark