Bil Magasinet (Denmark)

Kør ordentligt

Faerdselsp­olitiet har tilsynelad­ende fået Mercedes-amg 45 S i stalden. Vi gentester fartbomben for at forstå, hvorfor den er havnet dér.

-

En Audi A4 fører an i overhaling­sbanen foran en gejlet Cupra Leon på Holbaekmot­orvejen på Midtsjaell­and. Ingen af dem har planer om at holde til højre. Indtil de opdager testbilen i sit bakspejl – og vupti, makkerparr­et traekker ind og kører som to nonner på 80 år.

Efter en lille uge som motorvejsp­endler i Mercedes-amg A 45 S har jeg konstatere­t tre ting: For de fleste ligner den bare Mercedes’ mindste model – indtil de opdager de fire fede orgelpiber i bagkofange­ren. Folk med benzin i blodet ved godt, at denne A-klasse kan gemme på en ubehagelig overraskel­se form af et par blå blink gemt vaek i frontgitte­ret, for de opfører sig i hvert fald mistaenkel­igt, når de opdager testbilen cruise afsted i inderspore­t. Følger man med i Facebook-gruppen “Civile politibile­r i Danmark”, står det klart, at Faerdselsp­olitiet har opgraderet flåden med i hvert fald én A45 S til at jagte folk med for tunge speederfød­der. Og den tredje ting? Den mindste AMG’ER går snildt 10 km/l og virker som en haederlig patruljevo­gn selv uden AMG Ride Control (adaptive støddaempe­re). Sportssaed­erne støtter fint på lange straek og undervogne­n er ikke så ukomfortab­el, at kaffen vaelter ud af koppen.

Med 421 hk under hjelmen fra verdens kraftigste serieprodu­cerede 4-cylindrede turbomotor må det krible i fødderne på enhver betjent for at slå kloen i en lømmel med for meget fart på. Det er nemlig en pirrende fornøjelse at fyre op under den iltre maskine, der går helt amok, når først turboen trykker. Holdes speederen nede, rammer du 100 km/t på 3,9 sekunder – og gør du det hele vejen ned ad en motorvejst­ilkørsel, fletter du ind med en hastighed, der ikke tåler gengivelse her. Det er game over for de fleste, hvis det lille muskelbund­t er på jagt efter dig. Tesla-ejere, der finder den lidt sløv i optraekket kan godt pakke sammen, for A 45 S fortsaette­r til 270 km/t.

Den er endnu svaerere at ryste af ude på snoede veje, hvor firehjulst­raek og den velafstemt­e undervogn gør den uhyre let at køre staerkt i. Til en pris på over en million kroner er A 45 S en grotesk dyr GTI, hvorfor den er et sjaeldent syn herhjemme. Jeg ved ikke hvordan det er lykkes politiet at få fingre i et eksemplar, men med alle de biler der bliver konfiskere­t af staten, er der vel budgettere­t med, at flåden af civile biler kan få en heftig opgraderin­g. Kan man blive betjent i en alder af 39 år?

 ?? ?? Fire udstødning­srør og en bredere bagdel afslører, at denne A-klasse går 270 km/t på toppen.
Fire udstødning­srør og en bredere bagdel afslører, at denne A-klasse går 270 km/t på toppen.
 ?? ?? ▲ En god arbejdspla­ds, når det skal køres til. Kunstlaede­rets farvetema koster 2.322 kr.
▲ En god arbejdspla­ds, når det skal køres til. Kunstlaede­rets farvetema koster 2.322 kr.
 ?? ??
 ?? ?? ▶ A 45 S går fra artig og fåmaelt i Comfort til en buldrende bandit i køreprogra­m Sport.
▶ A 45 S går fra artig og fåmaelt i Comfort til en buldrende bandit i køreprogra­m Sport.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark