Bil Magasinet (Denmark)

Fabia er fornuftens fyrste

-

Tekst Patrick Boje Jensen Foto Mathias Brandt

Skoda Fabia vandt for nylig en stortest af minibiler i Bil Magasinet nummer 2206, og det er der mange gode grunde til. Men den absolut største er simpelt nok størrelsen. Selv om den nye Fabia er vokset lidt i forhold til forgaenger­en, er det stadig en kompakt bil, men den virker på magisk vis naermest større på indersiden end ydersiden. Både bagsaedepl­adsen og isaer bagagerumm­et er nogle af de bedste i klassen – faktisk er bagagerumm­et på op til 1.190 liter naesten lige så stort som den markant større Volkswagen Golf (1.237 liter).

I højeste udstyrsniv­eau Style har Fabia stort set alt det udstyr, man kunne drømme om, blandt andet adaptiv fartpilot og 8” touchskaer­m, men også nogle af de mere finurlige Skoda-detaljer som en isskraber ved tankdaeksl­et.

Prisen for al denne her herlighed er i den høje ende. Skoda Fabia kan fås fra 155.000 kr., men i denne version skal du slippe omkring 240.000 kr. Det er mange penge for en minibil, men rummelighe­den rykker Fabia op i en anden liga, når det kommer til brugbarhed i dagligdage­n. Testbilen er udstyret med en 1,0-liters benzinmoto­r og en 7-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse, og den kombinatio­n er på mange måder en af bilens største styrker, men også svagheder. Som pendlerbil fungerer automatgea­ret ganske fint, og motoren er økonomisk, selv uden nogen elhjaelp. Men det virker som om den 3-cylindrede motor mangler de kraefter, der skal til, for at få gearskifte­t til at fungere helt glat, og skiftene ender ofte med at blive tøvende eller let hakkende.

Skoda Fabia indbyder ikke til, at man involverer sig i kørslen, og med automatgea­r er man helt og aldeles afkoblet fra vej og køreglaede. Det er en skam, når flere af konkurrent­erne tilbyder sjove og involveren­de minibiler.

 ?? ?? ▲
Hverken design eller køreegensk­aber giver hjertebank­en, men Skoda Fabia er det fornuftige valg.
▲ Hverken design eller køreegensk­aber giver hjertebank­en, men Skoda Fabia er det fornuftige valg.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark