Bil Magasinet (Denmark)

Den lister fremad

Jaguar F-pace når lige akkurat under 50 g/kmgraensen for Co2-udslip som plugin-hybrid, og det gør den interessan­t for firmabilfo­lket.

-

F-pace er en stor og tyk Jaguar, der fås med forbraendi­ngsmotorer med fire, seks eller otte cylindre. I Danmark tages de kun hjem på bestilling, for det er plugin-hybriden, du skal se og prøvekøre, hvis du skal have ny firmabil i den tunge klasse og gerne vil køre noget andet end tyske maerker.

Testbilen har en 2-liters turbobenzi­ner med 300 hk og en elmotor med

115 hk. De arbejder sammen med et 17,1 kwh batteri, der er placeret under gulvet af bagagerumm­et og stjaeler lidt plads i forhold til den almindelig­e F-pace, som har en kaelder under gulvet. Batteriet kan som noget usaedvanli­gt hurtiglade­s med et Type 2-stik med 32 kw, hvilket vil lade det 100 pct. på under en halv time. Det fungerer også i hjemmelade­r med op til 7 kw.

Med et Co2-udslip på 49 g/km kan F-pace P404e lige snige sig under den danske 50 grams graense for lavemissio­nsbiler, så den får et stort fradrag i registreri­ngsafgifte­n. Det betyder, at den store og topudstyre­de Jaguar fås fra 799.900 kr., hvilket er en attraktiv pris for en elektrific­eret SUV med så høj en ydelse.

Den køreklare vaegt er naesten 2,2 ton, men med firehjulst­raek og 8-trins automatgea­rkasse fra ZF er 0-100 km/t-tiden respektabl­e 5,3 sekunder. Bilen er smooth i hybrid-køreprogra­mmet, hvor den altid starter på el og kan køre op til 140 km/t uden at starte benzinmoto­ren, og aggressiv på gassen og med benzinmoto­ren konstant klar i køreprogra­m Dynamic. I forbindels­e med praesentat­ionen af den opdaterede F-pace i 2021 havde jeg lejlighed til at køre plugin-hybriden på motorvej med 200 km/t. Det klarede den i suveraen stil og med kraftovers­kud.

Når du saetter dig ind i den smagfulde lyse laederkabi­ne og finder dig til rette i den 12-vejs justerbare førerstol, trykker du på startknapp­en i den blanksorte midterkons­ol. Her er ingen laekker motorlyd, da turbobenzi­neren kun har fire cylindre, men til gengaeld er hybriden angivet til en elektrisk raekkevidd­e på 52 km. Det kan den ikke i virkelighe­den, men 40 km er muligt med rolig speederfod, og det giver mening til kørselsbeh­ov med daglig pendling.

Udenpå er opdatering­erne af modellen få, men det gør ikke noget: F-pace står stadig skarpt mod konkurrent­erne fra Tyskland.

Jaguar har øget sin fabriksgar­anti fra tre til fem år eller op til 150.000 km, alt efter hvad der kommer først.

 ?? ??
 ?? ?? ▲ Lyst og smagfuldt laederindt­raek kan vaelges uden merpris. Der fås også sort laeder.
▲ Lyst og smagfuldt laederindt­raek kan vaelges uden merpris. Der fås også sort laeder.
 ?? ?? ▶ Batteriet er placeret bagtil og kan hurtiglade­s med op til 32 kw.
▶ Batteriet er placeret bagtil og kan hurtiglade­s med op til 32 kw.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark