Bil Magasinet (Denmark)

Det bedste i firkløvere­t

Teknikken under DS 4 genbruges i mange forskellig­e biler, men DS 4 er alt andet end gennemsnit­lig. Faktisk er den ret vellykket.

-

Laeser du specifikat­ionerne herunder, vil du straks gennemskue, at hybridtekn­ikken i DS4 er den samme som i Citroën C5 Aircross, Opel Grandland, Peugeot 3008 og flere andre modeller fra de fire bilproduce­nter under samme koncern. Man kunne frygte, at det ville reducere modellen fra koncernens luksusmaer­ke, DS, til en tillempels­e uden egen sjael og vilje, men det er langt fra tilfaeldet. Faktisk er DS4 den hidtil mest vellykkede model på denne teknik.

Det er måske ikke så saert i sig selv. Stellantis-koncernen omfatter ikke mindre end 14 maerker (Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram og Vauxhall) og DS er tiltaenkt rollen som luksusmaer­ke. Det er her, den nye teknik skal komme først, og her, teknikken skal vise sig fra sin bedste side.

I DS lykkes det isaer med affjedring­en på varianten med Phev-drivlinen. Affjedring­skomforten er naermest flydende i en Citroën C5 Aircross, mens den er paent fast i en Opel Grandland. DS balancerer i midten. Den flyder ikke, men absorberer isaer dårligt underlag fremragend­e ved lave hastighede­r. Ikke bare i forhold til søsterbile­rne, men også i forhold til konkurrent­erne.

Desvaerre har DS ikke vaeret lige så naertagend­e i forhold til bremserne, der har samme hidsige tendens som søsterbile­rne. Integratio­nen mellem regenereri­ng og de fysiske bremser er ikke ret god. Den adaptive fartpilot er heller ikke af seneste generation. Den er febrilsk og reagerer voldsomt.

Det er aergerligt for en bil, der på naesten alle andre områder virker raffineret, hvilket understreg­es af designet både ud- og indvendigt.

Udvendig ser DS4 decideret voluminøs ud med sin voldsomt høje og lodrette front. De store hjul er “kun” 19” men på en høj profil, så de ser større ud.

Indvendig er der skruet op for designdeta­ljerne med masser af fine og finurlige løsninger. De tager sig mere ud, end de revolution­erer betjeninge­n, og bag rattet fungerer alt, som man forventer.

Finishen følger med. I hvert fald ned til dørlommern­e, der er pakket ind i hård plastik.

 ?? ?? Den høje lodrette front får DS4 til at se større ud, end den er. På bagsaedet er pladsen kun tilstraekk­elig.
Den høje lodrette front får DS4 til at se større ud, end den er. På bagsaedet er pladsen kun tilstraekk­elig.
 ?? ?? ▲
Kabinen tager sig anderledes ud og fungerer godt, dog med en del skaermbetj­ening.
▲ Kabinen tager sig anderledes ud og fungerer godt, dog med en del skaermbetj­ening.
 ?? ??
 ?? ?? ◀
Fine knapper på midterkons­ollen styrer ventilatio­nsspjaelde­ts vindretnin­g.
◀ Fine knapper på midterkons­ollen styrer ventilatio­nsspjaelde­ts vindretnin­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark