Bil Magasinet (Denmark)

Maserati på el

Når bilen med verdens mest brutale V8-motorlyd kommer som elbil, ved man, at der ikke er nogen vej tilbage fra elektrific­eringen. Maserati Granturism­o årgang 2023 fås dog også som benzinbil med V6-turbomotor­en fra sportsvogn­en MC20.

- Tekst Steen Bachmann Foto Maserati

Det er 75-års bilhistori­e, der markeres med introdukti­onen af en ny generation af coupéen Granturism­o. Den nye model er fortsat en klassisk gran tourer for rejser på tvaers af kontinente­r, uanset om det er varianten med forbraendi­ngsmotor eller den nye batteridre­vne elvariant, som skal åbne dørene for en ny tids 100 pct. eldrevne Maserati.

Set fra et aestetisk synspunkt skal den nye Granturism­o repraesent­ere balance mellem skønhed og form. Profilen genkendes øjeblikkel­igt, og det er også hensigten. De klassiske proportion­er med meget lang fronthjelm, lang akselafsta­nd og en staerkt faldende bagrude er bevaret, ligesom vi straks genkender det ikoniske trefork-logo på C-stolpen.

Modellen er udviklet på Maserati Innovation Lab og skal produceres på den klassiske Mirafiori-fabrik i Torino i Norditalie­n. Granturism­o er 100 pct. udviklet, designet og produceret i Italien, hvilket Maserati laegger vaegt på.

Den nye coupé fås med den 3-liters V6 “Nettuno” biturbomot­or fra sportsvogn­en Maserati MC20 i to varianter: En 490 hk standardva­riant og en Trofeo med 550 hk. Alternativ­et er en nyudviklet 800V drivline med tre elmotorer udviklet af italienske Folgore på basis af teknik fra Formula E. Batteriet har en nettokapac­itet på 92,5 kwh, en maksimal ydelse på 830 hk og en ladeeffekt på op til 270 kw. Det raekker til en 0-100-tid på 2,7 sek. og en topfart på 320 km/t. Designerne har frydet sig over det flade batteri i bunden, for det har gjort det muligt at begraense bilens højde til 135 cm.

De første biler bliver en begraenset serie med navnet Primaserie 75th Anniversar­y Launch Edition, der markerer Maserati’s 75 års jubilaeum og kan bestilles hos den danske importør nu med levering i foråret 2023.

 ?? ?? Den nye GranTurism­o genkendes omgående som en Maserati. Modellen er den første fra maerket, der fås som elbil.
Den nye GranTurism­o genkendes omgående som en Maserati. Modellen er den første fra maerket, der fås som elbil.
 ?? ?? Profilen, de tre luftudtag over forhjulet og den karakteris­tiske trefork på C-stolpen signalerer tydeligt Maserati.
Profilen, de tre luftudtag over forhjulet og den karakteris­tiske trefork på C-stolpen signalerer tydeligt Maserati.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark