Bil Magasinet (Denmark)

FOLKEVOGNE­N FRA KINA

Kinesiske MG 4 er en elektrisk hatchback proppet med udstyr, som på papiret kan stort set det samme som den tyske VW ID.3. Vi tager første tur i MG 4 til 285.000 kr. for at afsløre, om den er god nok eller en dårlig imitation af vestlig teknologi.

- Tekst Søren Juul Foto Lars Krogsgaard Sted Ishøj På gaden Nu

Det plejer at vaere let at saette en finger på ømme punkter i de billige biler fra MG, der har vaeret i Danmark i et par år. Med den adaptive fartpilot aktiveret, én hånd på rattet og magelig lav puls på Køge Bugt Motorvejen, er jeg i vildrede. Indtil videre er det kun designet, der dunster af discount. Lygtebomme­n på bagklappen ligner noget hapset fra en Toyota Yaris, den orange farve bør kun bruges på en redningsve­st, og det minimalist­iske instrument­panel må stamme fra et spiontogt hos VW.

Skråt forfra ser den spidssnude­de kineser med sammenkneb­ne Led-lygter ret smart ud.

MG 4 er maerkets første bil bygget fra bunden til el. Den er tre cm bredere, tre cm lavere og seks cm laengere end det oplagte forbillede VW ID.3, der fås fra 360.095 kr. Som tyskeren har Mg’en 204 hk fra en elmotor mellem baghjulene.

Batteriet under gulvet er på 64 kwh og ifølge MG klassens tyndeste. Det kan lades op som de bedste i prisklasse­n: 11 kw derhjemme og 135 kw i en Dc-lynlader. Det betyder en opladnings­tid på 6:30 hjemme og 35 min. for 10 til 80 pct. i en lynlader.

Senere kommer en billigere variant med et 51 kwh-batteri med langsom 6,6 kw Ac-ladning og 117 kw Dc-ladning.

Kineseren debuterer i foreløbig staerkeste opstilling med stort batteri og med det højeste af tre udstyrsniv­eauer kaldet Luxury. På papiret glider den let ind i front på det danske marked: Varmepumpe, adaptiv fartpilot, køassisten­t, fjernlysas­sistent, vognbaneas­sistent, advarsel om tvaergåend­e assistent, 360 graders kamera og meget mere er standard.

MG 4 kører forbløffen­de behageligt på motorvejen med en komfortabe­l affjedring. Eneste umiddelbar­e minus er retningsst­abiliteten, som får små skub, når en efterårsst­orm rusker i karrosseri­et ved høj fart, men de andre trafikante­r ser også ud til at kaempe mod vinden denne dag.

På de små landeveje og gennem rundkørsle­r viser MG 4’eren et uventet talent: Den er sjov at køre! Bagvognen er livlig, når du udsaetter MG 4 for hidsige retningssk­ift. Med baghjulstr­aek

og 204 hk på hanen springer den kaekt fremad med en ro i et praecist styretøj og en afmålt baghjulsud­skridning ud ad rundkørsle­r.

Både daek og bremsesyst­em er leveret af tyske Continenta­l, som har gjort et fint job isaer med sidstnaevn­te: Du kan justere pedalens sensitivit­et til dit temperamen­t i tre trin. Mg-importøren refererer selv til en frisk måling fra tyske Auto Motor & Sport, hvor MG 4 stopper 1,4 meter før en ID.3 fra 100-0 km/t. Originalen er under pres.

Men ikke på alle fronter. Efter et par timers selskab med MG 4 har den efterladt mange indtryk.

Lad os starte med de gode. Du sidder godt i forsaedern­e, som i førersiden kan eljusteres. Bagsaedet har rimelig plads til to voksne (der er kun to nakkestøtt­er) – og takket vaere det tyndere batteri, formoder vi, sidder du ikke med lårene helt oppe om ørerne, som i mange andre elbiler. Klimaanlae­gget skal på irriterend­e vis finjustere­s via en bøvlet undermenu på den store 10,25” skaerm i midterkons­ollen, men MG har installere­t en smart genvejstas­t på rattet, der lader dig justere temperatur og blaeser. Fint.

Hvade stikker så under? Plastikken på den nedre del af instrument­bordet er tarvelig som den indeni et Kinder-aeg. Bakken til trådløs opladning er glat, så mobilen letter i sving. Kopholdern­e mellem forsaedern­e har skarpe støbekante­r. Apple Carplay og Android Auto virker kun med kabel. Den runde gearvaelge­r, der ligner noget hapset fra en aeldre Jaguar, reagerer sløvt.

Men helt seriøst. Vi er ude i småtingsaf­delingen. MG 4 er overrasken­de munter og let at køre, kan lades ligeså hurtig op som sine europaeisk­e konkurrent­er og har masser af udstyr til en pris, der naesten virker for lavt sat. •

 ?? ?? MG 4 fås i seks andre farver, hvis du ikke lige er til orange! Sort tag er altid standard på Luxury-versionen.
MG 4 fås i seks andre farver, hvis du ikke lige er til orange! Sort tag er altid standard på Luxury-versionen.
 ?? ?? MG har i grove traek planket VW’S layout på et minimalist­isk instrument­bord i en elbil, men tilsat nogle snilde genvejskna­pper.
MG har i grove traek planket VW’S layout på et minimalist­isk instrument­bord i en elbil, men tilsat nogle snilde genvejskna­pper.
 ?? ?? 1 1 Her er fornuftig benplads til to voksne. Takket vaere den tynde batteripak­ke hviler lårene haederligt på bagsaedet.
1 1 Her er fornuftig benplads til to voksne. Takket vaere den tynde batteripak­ke hviler lårene haederligt på bagsaedet.
 ?? ?? 2 2 Skørt: 10 Led-paerer tegner “stjernebil­leder” på lygtebroen om aftenen. Toyota Corolla Cross MG 4 Renault Austral VW ID. Buzz Cargo BMW ix1
2 2 Skørt: 10 Led-paerer tegner “stjernebil­leder” på lygtebroen om aftenen. Toyota Corolla Cross MG 4 Renault Austral VW ID. Buzz Cargo BMW ix1

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark