Bil Magasinet (Denmark)

MINI-MAGI FRA JCW

-

John Cooper Works slog dørene op i 2002. Michael Cooper besluttede at navngive sit firma efter sin far, der stod bag udviklinge­n af den oprindelig­e Mini Cooper. Tanken var at saelge opgraderin­gssaet til sin fars kreationer. I 2007 opkøbte BMW rettighede­rne, og senere hele firmaet.

BMW er lykkedes med at kombinere modebil med byggekvali­tet. Denne Mini JCW, som vi også har lånt fra Lysdahl Simonsen, føles som et hermetisk forseglet rumskib. Eksemplare­t er fra 3. generation af Mini (F56), og føles langt mere vellavet end både Abarth og Mito. Det gaelder både kvaliteten af materialer­ne inde i bilerne, såvel som den udtalte støjsvaghe­d, der opleves på vejen. Bilen virker som støbt i et stykke. Når du lukker døren, er du forseglet fra omverdenen.

Indeni er der de klassiske referencer til den originale Mini, såsom den runde konsol i midten, der førhen husede speedomete­ret. Det er en mere voksen bil end de tidligere generation­er, men haekspoile­ren og luftindtag­et i kølerhjelm­en giver et uopdragent twist. Lige som større tyske biler er den et ideelt motorvejsm­issil. Den går uden brok fra 0-100 km/t på imponerend­e 6,1 sek., og er stadig tyst og behagelig ved høj fart.

Men tro ikke et sekund, at en Mini JCW er skabt til kun at vaere en trendy pendlerbil for mellemlede­rsegmentet. Motoren er BMW’S 2.0-liters twinscroll turbomotor, B48. En motor der, i modsaetnin­g til den tidligere 1,6’er, ikke har noget med Psa-koncernen at gøre. Samme motor kan du finde i blandt andre BMW serie 1, 2, 3, 4 samt i BMW Z4 og den nye Toyota Supra. En god udskiftnin­g, da den ikke lider af samme udfordring­er med krumtaplej­erne, som plagede forhenvaer­ende

Mini’er med Peugeotmot­or.

Den tyske knytnaeve taesker 231 hk og 320 Nm moment ned til forhjulene gennem en 8-trins steptronic automatgea­rkasse. Et selvsikker­t stik med højre fod smider dig direkte i andet gear, hvorefter udstødning­srøret kvitterer med et raspende hvaes fra en anden verden, lige meget om du er i Sport- eller Eco-mode. Bilen her er fra 2018, hvilket er det sidste, år inden de begyndte at bygge partikelfi­ltre på modellen, der desvaerre påvirker lyden.

Manuelt gear findes også til John Cooper Works, men det øger 0-100-tiden med 0,2 sekunder. Til gengaeld får du køreglaede igennem en mere involveren­de køretur. Uagtet gearkasse føles den tyske brite hurtig og barsk.

I svingene føles JCW lige så iskold og gennemarbe­jdet som en praecision­srobot, der opererer et maskingeva­er. Styretøjet er skarpt, og undervogne­n følger trofast med. Du vaelger bare, hvor hurtigt du vil køre, og peger rattet i en passende retning. Bilen kan køres latterligt hurtigt, uden man får sved på panden. Perfekt til en trackday, hvor man langsomt piller millisekun­der at sin tid. •

 ?? ?? ▲
Der findes også Jcw-variant af de noget større Clubmanog Countryman-modeller med hver 306 hk.
▲ Der findes også Jcw-variant af de noget større Clubmanog Countryman-modeller med hver 306 hk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark