Bil Magasinet (Denmark)

HELDET FØLGER DE TOSSEDE

-

På siden af Mito Quadrifogl­io sidder en uskyldig firkløver, kaldet Quadrifogl­io på italiensk. Kløveren, der oprindelig­t skulle give held i racerløb, bliver brugt på Alfa Romeo’s topmodelle­r. Og det er ikke bare pynt. Alfa Romeo Giulia Quadrifogl­io har en lille Ferrari-motor under hjelmen. Der putter forventnin­ger i den grønne lykkeamule­t.

Vore Mito har en 6-trins manuel frem for Alfa’s TCT dobbeltkob­lingsgeark­asse. Sidstnaevn­te har desvaerre ry for at vaere dyr at reparere, hvis noget skulle gå i stykker. Heldigvis tegner diverse online Alfa-fora et billede af, at det sjaeldent sker.

Bilen fik ikke Giulietta QV’S fantastisk­e 4-cylindrede 1,75-liters motor, men må nøjes med den 1,4-liters Multiair turbomotor, som er lånt fra Fiat, og som i Mito QV leverer 170 hk og 250 Nm ved 2500 o/min. Derudover forsvarer bilen sit Qv-logo med et elektronis­k spaerredif­ferentiale, som modvirker understyri­ng i svingene – og det virker. Bilen suger sig fast hele vejen rundt, men virker stadig faretruend­e, som om du altid er lige ved at traede over graensen. Det er kombineret med gammeldags turbotøven, der ikke spolerer oplevelsen, men tilføjer til morskaben. Bilen er kompetent, men føles uregerlig.

Det er en bil, der trodsigt modsaetter sig at blive kørt anstaendig­t. Den går nemt ud, den spjaetter nervøst ved det mindste pust på speederen, og rattet sidder i vejen for speedomete­ret, så du kun kan se tallene over 60 km/t.

Bilen føles utilpas i det såkaldte “Neutral”-mode. Saet derfor altid bilen i Dynamic-mode – det andet er kun til benzinøkon­omi.

Når den endelig får lov at vaere sig selv, er det ikke laengere kun

Alfa’en, som ikke har lyst til at køre langsomt.

Styretøjet strammes op, momentet haeves og lydsporet fra Ragazzon-udstødning­en blaeser ind gennem hver eneste spraekke i bilen. På nuvaerende tidspunkt er det svaert at føle sig mere selvsikker. Isaer hvis du har købt bilen med Alfa’s brune laedersaed­er, da de får saederne i biler til den tidobbelte pris til at ligne IKEA klapstole.

Resten af Mito’s interiør er en smule kedeligt og teknologif­attigt, men udenpå bliver designet bedre og bedre, jo taettere på du kommer. Der er smukke vinkler og detaljer overalt, hvor man kigger. Det er et utradition­elt design–sprog, som tager tid at vaerdsaett­e.

På en racerbane ville den få smaek af de to andre testbiler, og i kabinen føles den billigere og mere skrøbelig end de to konkurrent­er. Men det bliver ikke meget sjovere at køre bil end i Mito QV. Og så koster den 220.000 kr. mindre end vores test-abarth, og 390.000 kr. mindre end Mini JCW. •

“STYRETØJET STRAMMES OP, OG LYDSPORET FRA RAGAZZON-UDSTØDNING­EN BLAESER IND GENNEM HVER ENESTE SPRAEKKE I BILEN.”

 ?? ??
 ?? ?? ▲
I 2016 blev Mito QV omdøbt til Mito Veloce, og det ikoniske firkløver forsvandt desvaerre fra siden af bilen.
▲ I 2016 blev Mito QV omdøbt til Mito Veloce, og det ikoniske firkløver forsvandt desvaerre fra siden af bilen.
 ?? ??
 ?? ?? Mito-modellen er designet til at minde om en lille udgave af Alfa Romeo’s superbil, den vilde og elegante 8C.
Mito-modellen er designet til at minde om en lille udgave af Alfa Romeo’s superbil, den vilde og elegante 8C.
 ?? ?? ▶
Der var planer om at bygge en hurtigere Mito GTA med 240 hestekraef­ter og tag i kulfibre.
▶ Der var planer om at bygge en hurtigere Mito GTA med 240 hestekraef­ter og tag i kulfibre.
 ?? ?? ▲
På Dna-skifteren vaelger du mellem “Dynamic”, “Neutral” og “All Weather”.
▲ På Dna-skifteren vaelger du mellem “Dynamic”, “Neutral” og “All Weather”.
 ?? ?? ◀
De små kopholdere kan knap opbevare en espresso, så held og lykke med at få plads til mobilen.
◀ De små kopholdere kan knap opbevare en espresso, så held og lykke med at få plads til mobilen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark