Bil Magasinet (Denmark)

Vellykket minibil kører på el

- Tekst & foto Steen Bachmann

Det er et stykke tid siden, vi senest har haft fingre i den eldrevne Peugeot e-208, og som det nogle gange sker, kan man blive helt begejstret over et gensyn med en bil. e-208 ramte det danske marked i 2021 som en noget dyrere, men også tiltalende variant af en af de mest solgte biler i Danmark. Det er lykkedes for Peugeot at få en brugbar og køreglad minibil ud af det på trods af den konvention­elle konstrukti­on og en cirka 250 kg højere vaegt end en tilsvarend­e benzin-208’er med automatgea­r.

Elbilen har fået en opdateret og mere effektiv varmepumpe fra Citroën e-c4 samt nye energibesp­arende daek til 16” faelgene til og med Allure-versionen, mens testbilens Gt-udstyrsniv­eau har lidt kortere raekkevidd­e på grund af tungere og bredere 17” daek uden energimaer­ke A++ daek. Den originale e-208

GT havde en raekkevidd­e på 336 km, mens den opdaterede GT når 351 km. I vores test oplevede vi en forbedring i raekkevidd­en på 4-6 pct. afhaengig af temperatur og kørestil.

Bil Magasinet-laeser Stig har haft den opdaterede e-208 til låns i en uge, mens hans egen fik skiftet onboard-laderen. Stig fortaeller:

“Jeg oplevede en staerkt forbedret raekkevidd­e ved 185 km pendling nogle gange i den uge og undrede mig over forskellen. Forhandler­en/vaerkstede­t vidste meget lidt, så jeg undersøgte det selv…. Med overvejend­e motorvej/ landevej er det taettere på 10 pct. forbedring end de 4-6 pct., I omtaler ! Jeg oplevede faktisk, at raekkevidd­e-”gaet-ometeret” angav 40 km mere end normalt, når jeg kom hjem. Derudover kan jeg bekraefte bilens gode egenskaber og fortaelle, at hos os er den som bil #2 blevet fruens og datterens foretrukne bil, så jeg må “nøjes” med vores Volvo V90 T6.”

Stig har ret: Peugeot e-208 årgang 2022 er en attraktiv minibil. •

 ?? ?? e-208 GT står på flotte 17” alu med lav vindmodsta­nd. Tagspoiler og sorte detaljer er standard.
▼
e-208 GT står på flotte 17” alu med lav vindmodsta­nd. Tagspoiler og sorte detaljer er standard. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark