Bil Magasinet (Denmark)

Vellykket facelift

Midtvejsre­visioner er en vanskelig disciplin, som mange bilproduce­nter kommer galt afsted med. Citroën C5 Aircross er ikke en af dem.

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

Når en bil når midtvejs i sin livscyklus, forsøger producente­n ofte at revidere den for at opdatere teknik og design, så modellen atter står godt i forhold til konkurrent­erne. Vi kalder ofte denne øvelse for et facelift.

Både når det gaelder teknik og design, kan øvelsen vaere mere eller mindre vellykket, fordi synlige og maerkbare aendringer skal passes ind, uden at bilen aendres grundlaegg­ende. Det skyldes ikke mindst, at omkostning­erne skal saettes i forhold til udbyttet i form af mersalg.

Når en ny model praesenter­es, skiller den sig ofte ud for at få en god placering blandt konkurrent­erne. Når så modellen skal faceliftes, glattes en del af de mest outrerede designinds­lag ud. Men det betyder også ofte, at bilen bliver kedeligere at se på, hvorfor den facelifted­e model ofte bliver “den kedelige 2’er”. Det er Citroën C5 Aircross ikke et eksempel på.

Modellen blev lanceret i 2018 og allerede da som opladnings­hybrid.

Designet bar Citroën’s ansigt med logo som en del af grillen, hvilket gav fronten opstopper-look.

Med faceliftet er logoet faktisk blevet større, men det syner mindre i fronten, og grillen har fået et bredere udtryk, hvilket reducerer det buttede snit. Jeg synes, det er vellykket.

Bagtil er aendringen mindre synlig, og det samme gaelder i kabinen, hvor vaesentlig­ste forskel er en opgraderin­g af centerskae­rmen, som nu er på 10”. Hastighede­n af skaermens funktioner er ikke speedet op, og menuerne er stadig lidt traege at arbejde med.

Derudover opfører Citroën C5 Aircross sig, som da den blev lanceret i 2018. Affjedring­en er udpraeget blød og komfortabe­l. Ingen biler i denne klasse byder på bedre affjedring­skomfort, men prisen betales i form af vrangvilli­gt styretøj og kraengning i karrossen.

Vi har tidligere vaeret efter fartpilote­n i denne og flere søstermode­ller. Den reagerer langsomt og forsigtigt, hvilket gør den irriterend­e at bruge. Det virker som om, den er blevet en anelse kvikkere i sit reaktionsm­ønster.

Eneste variant på programmet er plugin-hybriden med 225 hk, som ser hurtigere ud på papiret, end den føles i virkelighe­den. Overgangen mellem elog benzindrif­t er heller ikke altid lige umaerkelig, men eldriften i sig selv fungerer fint – officielt med en raekkevidd­e på 61 km, men reelt naermere godt 40 km.

 ?? ?? Led-kørelyset er standard på alle varianter. Det samme er 19” hjul dog i forskellig­t design.
Led-kørelyset er standard på alle varianter. Det samme er 19” hjul dog i forskellig­t design.
 ?? ?? ▲ Kabinen har fået større centerskae­rm og ny gearvaelge­r, men ligner ellers sig selv.
▲ Kabinen har fået større centerskae­rm og ny gearvaelge­r, men ligner ellers sig selv.
 ?? ?? ▶ Stolene bidrager til oplevelsen af en komfortabe­l bil. De er bløde og eftergiven­de.
▶ Stolene bidrager til oplevelsen af en komfortabe­l bil. De er bløde og eftergiven­de.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark