Bil Magasinet (Denmark)

Ny Niro er bedst som elbil

- Tekst & foto Søren Juul

Flere kraefter, mere plads og bedre komfort til samme pris. Det kniber med argumenter­ne for ikke at vaelge Kia’s crossover som elbil.

Fik du laest stortesten med den nye Kia Niro PHEV, der blev sat på plads af Ford Kuga i en stortest i Bil Magasinet fra oktober? Jeg nåede at køre en kort tur i den pågaeldend­e Kia, der blev henvist til andenplads­en af redaktør Thomsager.

Det var en fair dom: Affjedring­en var noget stivbenet hos koreaneren, og der var ikke voldsomt med krummer i den 183-hestes drivline, når du trådte speederen ned.

Det er en anderledes frisk oplevelse at køre den fuldelektr­iske variant Niro EV, der stiller med 204 hk til forhjulene, sømløs accelerati­on, ingen anstrengt motorstøj og 127 liter mere plads i bagagerumm­et. Henover fartbump i villakvart­er og frostsprae­ngte asfaltsaml­inger afslører Niro EV en anden god ting: Den lidt tungere elbil er blødere affjedret og ligger mere roligt på vejen.

Måske du allerede kender lidt til den elektriske Niro? Den forrige generation, e-niro, der kom i 2018, var rimelig populaer takket vaere en brugbar raekkevidd­e på omkring 400 km, masser af udstyr – og måske knapt så meget for sine dynamiske egenskaber eller udvendige design, der ikke faldt i alles smag. I vådt føre havde forhjulene svaert ved at håndtere de 395 Nm drejningsm­oment ved fuld pedal.

Problemet er mindre udtalt i den nye Niro EV, men koreanerne har også skruet momentet ned til 255 Nm, så du får en mere smidig accelerati­on og mindre rusk i rattet, når du accelerere­r i vådt føre.

Designet kan ikke laengere beskyldes for at vaere kedeligt. Kabinen har et moderne layout, der minder om det, du finder i den populaere Kia EV6, inklusive saeder med lidt for korte siddehynde­r. Der er kunstlaede­r her på topversion­en Upgrade, der topper en lang udstyrslis­te med elbagklap, eljusterba­re forsaeder og laendestøt­te.

Prisen er også derefter: 379.900 kr. Niro EV fås fra 339.900 kr., hvilket stadig gør den til en relevant familieelb­il. Der er dog et stort men ved Niro EV: Lynlader-kapacitete­n er på 73 kw og i den sløje ende her i 2022. I praksis skal du bruge cirka 45 min i lynladeren for en 10-80 pct.-opladning, hvor vi er forvaent til lidt over en halv time i det her prislag. •

 ?? ?? Elbilen Kia Niro EV fås fra 339.900 kr. Niro fås også som opladnings­hybrid fra 309.900 kr.
Elbilen Kia Niro EV fås fra 339.900 kr. Niro fås også som opladnings­hybrid fra 309.900 kr.
 ?? ?? ▲
Instrument­erne er altid digitale. 10,25” navi-skaerm er standard fra mellemste udstyrstri­n.
▲ Instrument­erne er altid digitale. 10,25” navi-skaerm er standard fra mellemste udstyrstri­n.
 ?? ?? ◀
Ventilatio­n i forsaedern­e er en del af en komfortpak­ke til 15.999 kr.
◀ Ventilatio­n i forsaedern­e er en del af en komfortpak­ke til 15.999 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark