Bil Magasinet (Denmark)

Sæsonskift­e i garagen

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

Det blev en dejlig saeson i den åbne, blå BMW, som fik hikke en enkelt gang, men ellers kørte som en 3-stjernet Michelin-menu.

Bilen har vaeret parkeret privat hen over vinteren, men med servicelad­er på og ekstra luft i daekkene. Den har vaeret startet et par gange, men ellers har jeg ikke gjort andet end at skrue nummerplad­er på i slutningen af april, og af igen i midten af oktober. Ikke på grund af vejr, men bare fordi jeg kunne se, at jeg ikke fik lejlighed til at køre i den efterfølge­nde.

Om muligt har jeg sat endnu mere pris på den i år, end jeg gjorde sidste år. Jeg vaennede mig til at starte den med åben dør. Ikke at lyden er voldsomt begraenset af kalechen – men bare for at få det hele med.

De første 20 sekunder efter kold start har den en saerlig lyd, hvilket jeg antager skyldes, at motoren kører et forvarming­sprogram af hensyn til katalysato­ren, men det er en fed lyd, der er endnu mere 6-cylindret, end når den holder i tomgang med varm motor. Jeg er forsigtig med at køre den ud i gearene, men når den er varm, kan jeg ikke lade vaere. Seks cylindre ved 7.000 o/min er et hit på min playliste.

En morgen midt på sommeren slog en advarselsl­ampe til. Det gjaldt en Abs-sensor, sagde systemet, men bilen kørte fint. Dagen efter var problemet vaek, og det kom ikke tilbage. Til gengaeld har jeg aldrig fået gjort noget ved det største problem, jeg har med den: Førersaede­ts laen går i hak og kan ikke skubbes tilbage igen, når man vipper det frem.

Bmw-folk har laert mig, at det er et kendt problem for modellen. Det er ikke dyrt at fikse, men det kraever lidt tid og snilde. Det skal klares i vinter. Derudover er det tid til service. Bilen har komplet servicehis­torik hos autorisere­de Bmw-forhandler­e fra ny, så det bliver nok en opgave for Jan Nygaard, der er autorisere­t Bmw-forhandler i København. Bilen bad om ny bremsevaes­ke lige inden, jeg satte den vaek sidste år, så det blev fikset samme sted i maj. Jeg forventer, at den beder om service, så snart den får plader på igen, så jeg taenker at få det gjort i løbet af vinderen.

Dermed er der udsigt til endnu en vinter i min Mercedes B 200 fra

2013, som jeg kørte sidste vinter. Den kom med fine Bridgeston­e Blizzak Lm32-vinterdaek, men den kørte ikke godt på dem. Da jeg fik tjekket efter, så jeg, at daekkene var lige så gamle som bilen. Så selv om de så naermest ubrugte ud, er en del af egenskaber­ne givet vis forduftet.

For eksperimen­tets skyld får den et nyt saet Bridgeston­e på. LM32 er et udgående daek, så det bliver Bridgeston­e Blizzak LM005, der ikke bare afløser for LM32, men også er et saerdeles vellykket vinterdaek, som du kan se fra side 44. Jeg glaeder mig til at prøve forskellen både på daektype og alderen. Du hører naermere. •

 ?? ?? Den blå Bmw-cabriolet er pakket trygt og sikkert i garagen – til sommer får den plader på og kommer ud igen.
▼
Den blå Bmw-cabriolet er pakket trygt og sikkert i garagen – til sommer får den plader på og kommer ud igen. ▼
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark