Bil Magasinet (Denmark)

SET I BAKSPEJLET

Bilen Motor & Sport, november 1990

- Tekst & foto Søren Juul

Vi pudser de nostalgisk­e motorbrill­er og laeser gamle bilblade med friske øjne. Tidsmaskin­en er sat til november 1990, og Bil Motor & Sport tager livtag med BMW’S 12-cylindrede sportscoup­é. C-KLASSEN SPØGER I KULISSEN

Redaktione­n kigger i krystalkug­len og ser en sort/hvid skitse af den naeste generation Mercedes-benz 190, der vokser i størrelse og får et fjaes med rundere former. Ifølge rygtemølle­n debuterer den i 1992 og afløser sin ti år gamle forgaenger med et arsenal af tysk kram: 4og 6-cylindrede benzin- og dieselmoto­r med mange ventiler og fra 100 til over 200 heste. Spådommen er ikke helt skaev, skønt det kun er tegningens kølergrill, der ligner Mercedes C-klasse, der praesenter­es i 1993 og forbliver i produktion frem til 2000.

DET KØRER FOR LANCIA

Journalist Peter Aaboe vrider let en Lancia Thema gennem kegler med 140 kg vanddunke på bagsaedet og 100 kg cement i bagagerumm­et – og giver et 13-tal til “fremtidens affjedring” med stålfjedre, computerst­yrede, adaptive støddaempe­re og niveauregu­lering, som gør undervogne­n blød og hård på samme tid. Konceptet lever fint i dag – modsat Lancia.

EN SWIFT TAGER HAEVN!

Den nye sedanudgav­e af Suzuki Swift er til stortest over 30 dage. Rogers Søgaard glaeder sig over 95 heste, der kun skal traekke 800 kg, friske køreegensk­aber og forbedrede pladsforho­ld, men svirper spanskrøre­t over et sjusket lakeret motorrum, tynde gulvtaeppe­r og billig plastik i kabinen. Swift’en tager haevn og laegger som den første japanske testbil en oliepyt i motorredak­tørens indkørsel. I dag saelges Swift kun som hatchback herhjemme.

BOND-BIL MED DANSK ISLAET

Sean Connery kørte Toyota 2000 GT i 007-filmen “You Only Live Twice” i 1967. I 1990 tester BMS en af kun 337 producered­e 2000 Gt’ere, der i sin tid beviste, at Japan også kunne bygge sportsvogn­e. Den Jaguar E-type-inspirered­e skønhed har 150 SAE heste fra en 6-cylindret raekkemoto­r. Dengang som nu holder bilen til i Søborg hos Toyota-importøren.

TEST AF MAGNUSSENS VM-KART

Journalist Flemming Haslund får “lange arme” og en lektion i køreteknik, da han placerer bagdelen to cm over asfalten og giver gas i en Crg-kart med en 100 cm3 Rotax-motor og 27 hk. Karten tilhører den 17-årige verdensmes­ter Jan Magnussen, der er på spring til en lang racerkarri­ere: I 1990 skulle man have kørekort, før man kunne køre Formel Ford. •

“SUZUKI’S NYE SEDAN LEVER HELT OP TIL BETYDNINGE­N AF MODELNAVNE­T SWIFT: HURTIG I VENDINGEN!”

 ?? ?? ◀
Art Director Mathias Larsen hører også til den del af redaktione­n, der skamlaeste Bilen Motor & Sport som knaegt!
◀ Art Director Mathias Larsen hører også til den del af redaktione­n, der skamlaeste Bilen Motor & Sport som knaegt!
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark