Bil Magasinet (Denmark)

Plugin kan blive Tonale’s redning

Kan en sporty plugin-suv vaere konkurrenc­edygtig i en elektrisk tidsalder? Det mener Alfa Romeo, der med lanceringe­n af Tonale Plug-in Hybrid Q4 trodser tidens komfort-trend og søger tilbage til maerkets haederkron­ede dage.

-

Da Bil Magasinet testede Tonale som mild-hybrid, blev der efterspurg­t større ydelse. Det har Alfa Romeo nu leveret. Takket vaere en 1,3-liters turbobenzi­ner og en elmotor på 102 hk yder Alfa Romeo Tonale som opladnings­hybrid samlet 280 hk. Den ekstra ydelse er lige, hvad Tonale havde brug for.

Italienere­n trodser enhver frygt for, at vi har at gøre med en kedelig, stiv SUV. Når køreprogra­mmet “Dynamic” er valgt, og speedomete­ret danser mellem 100 og 130 km/t, slanger Tonale sig ubesvaeret gennem de kringlede, norditalie­nske bjergpas. Skal bjergpasse­ne køres med elmotoren, er raekkevidd­en opgivet til 69 km.

Testbilen er af den sportslige udstyrsver­sion “Veloce”, og det gennemsyre­r også køreopleve­lsen. Men når man ikke vil gå på kompromis med en underholde­nde køreopleve­lse, må komforten bøde. Selv ved almindelig kørsel er støddaempe­rne relativt stive, og i samspil med Pirelli P Zero-daekkene er køreopleve­lsen rystende på de ujaevne brostensve­je på testruten.

Men hvor hverdagsko­mfort kommer til kort, kompensere­s der med kabine og teknik fra øverste hylde. Det omfatter blandt andet 360° kamera, adaptiv fartpilot, der overskues fra førerens 12,3’’ display, samt et vaeld af andet standardud­styr, der alt i alt skaber en helstøbt fornemmels­e af kvalitet i bilens indre. Alfa Romeo tilbyder selvsikker­t 5 års garanti på samtlige Tonale-modeller.

Det sportslige helhedsind­tryk gør ikke spor i en Alfa Romeo med 280 hk. Bilen skal nemlig ses og nydes for, hvad det er: Et sportsligt og adraet alternativ i premiumseg­mentet for SUV’ER.

Når bilen kommer på gaden i foråret 2023, åbnes døren for, at Alfa Romeo nok engang kan rejse sig fra graven.

 ?? ?? Bil Magasinet var inviteret af Alfa Romeo til Milano for at prøvekøre Alfa Romeo Tonale Plug-in Q4.
Bil Magasinet var inviteret af Alfa Romeo til Milano for at prøvekøre Alfa Romeo Tonale Plug-in Q4.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark