Bil Magasinet (Denmark)

Et lysere sind

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

Med en ny model kommer et nyt sind. Mazdas nye CX-60 kommer i en version med hvidt laeder og lys kabine med stof på frontpanel­et.

De seneste mange modeller har Mazda helliget sig det mørke udtryk i kabinen. Kabinens sorte plastik har sågar vaeret akkompagne­ret af en kontrastfa­rve i så mørk bordeaux, at den også så sort ud ved et hurtigt blik. Med den nye CX-60 går Mazda lysere tider i møde.

Takumi hedder en udstyrsver­sion, hvor alt det sorte er skiftet ud med hvidt laeder på saederne og hvidt stof på frontpanel­et, mens de øvrige overflader fremstår i, hvad der ligner imiteret birketrae. Hertil kommer kromdetalj­er i kanter og linjer inklusive det indvendige dørhåndtag. Udvendig fremstår ruderammen i krom uanset karrosseri­farve.

Cx-60-programmet lanceres i tre udstyrsver­sioner, hvor Takumi er den dyreste. Men det er det lyse udtryk, man betaler for. Der er kun få og små forskelle i den teknisk bestykning og komfortuds­tyr, og en del af dette skal man sågar tilkøbe selv i den dyreste version.

Det gaelder underligt nok også adaptiv fartpilot, som er en del af en pakke til 12.650 kr. Pakken omfatter også adaptive Led-lygter og et par sikkerheds­systemer, som man ikke bør snyde sig selv for.

En anden pakke til 22.700 kr. omfatter Mazda’s nye automatisk­e saedeindst­illing. Man skal selv indtaste sin højde, hvorefter bilen finder dine øjne for derefter at indstille det elbetjente saede, som bilen mener, det bør stå. Det virkede ikke i mit tilfaelde. Øjemålene bruges i øvrigt også til en sikkerheds­feature, der registrere­r, om øjnene ser ud af forruden. Gør de ikke det i laengere tid, får man en advarsel om at vaere opmaerksom i trafikken.

I begge tilfaelde virker øjenlaeser-systemet som en førstegene­rationstin­g, som givet vis har muligheder, men her og nu mest hører til i spøg og skaemt-afdelingen. Det kan undvaeres.

En besynderli­g indretning er automatgea­rets gearvaelge­r, som skal flyttes mekanisk. Man kan således godt slukke bilen, mens den “står i gear”, men man skal manuelt flytte gearstange­n tilbage i P for at starte igen. Det virker helt tosset i en nyudviklet og i øvrigt avanceret bil.

Derudover er CX-60 en fremragend­e, rummelig SUV, som formåede at saette prestige-konkurrent­erne fra Audi, BMW, Mercedes og Volvo på plads i stortesten i seneste nummer (BM2212). Man får vitterlig meget og velfungere­nde bil for pengene.

 ?? ?? CX-60 er Mazda’s første hybridbil, og ind til videre er denne drivline den eneste i programmet. Vi venter på en 6-cylindret!
CX-60 er Mazda’s første hybridbil, og ind til videre er denne drivline den eneste i programmet. Vi venter på en 6-cylindret!
 ?? ?? ▲ Selv om CX-60 har en helt nyudviklet kabine, går mange løsninger igen fra tidligere modeller.
▲ Selv om CX-60 har en helt nyudviklet kabine, går mange løsninger igen fra tidligere modeller.
 ?? ?? ▶ Dørbeklaed­ningen virker ikke helt farvekoord­ineret med hvid og flødebeige.
▶ Dørbeklaed­ningen virker ikke helt farvekoord­ineret med hvid og flødebeige.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark