Bil Magasinet (Denmark)

Fine justeringe­r af en truet race

- Tekst Frederik T. Frey Foto Patrick Boje Jensen

Svensk/kinesiske Volvo har gennem generation­er haft så stor succes med at opbygge et image omkring den kantede stationcar – herregårds­vogn, hvis du kører Volvo – at der er langt imellem, man ser én af deres sedaner på de danske veje.

Det kan da også vaere svaert at finde de gode argumenter for, hvorfor du skal vaelge den mindre praktiske sedankarro­sse med udvendigt bagagerum frem for stationcar’en.

Ét argument kunne vaere prisen – der er en lille gevinst mellem 10.000-20.000 kr. afhaengigt af udstyrsniv­eau, hvis du går efter motorvaria­nten T8 Recharge.

Med mindre metal og mindre rumfang er sedanen også en smule lettere – men du maerker naeppe de marginale fordele, der er ved faerre kg at slaebe på ved daglig kørsel.

Sandheden er nu nok, at du skal forelske dig i designet på sedanen for at vaelge den frem for søsterbile­n V60. Og det er der al god grund til at gøre – for kører du S60, skiller du dig ud i maengden af BMW 3-serier og Mercedes

C-klasser, der er blandt de få modeller, der fortsat er eftertragt­ede som sedaner. Bag rattet kan du glaede dig over, at T8-varianten har fået et større batteri, der skubber den elektriske raekkevidd­e i vejret og placerer S60’eren under de 50 gram CO2 per kørte kilometer, som udløser en klaekkelig afgiftsrab­at.

Systemydel­sen på 455 hk og 709 Nm gør sedanen til en sand “sleeper” – en bil der ikke syner af meget, men Volvo’en kan race fra stilstand til 100 km/t på 4,6 sekunder.

I kabinen byder 2023-modelåret på en kaerkommen opgraderin­g i form af et Google-baseret styresyste­m, der kendes som lynhurtigt og intuitivt fra andre Volvo-modeller. Volvo S60 fås kun som plugin-hybrid med benzin/el og til priser fra 589.618 kr. for en S60 T6.

 ?? ?? ▲
Volvo S60 produceres tre steder i verden: Kina, Malaysia og i den amerikansk­e delstat South Carolina.
▲ Volvo S60 produceres tre steder i verden: Kina, Malaysia og i den amerikansk­e delstat South Carolina.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark