Bil Magasinet (Denmark)

Berlingo’s faetter fra Japan

- Tekst & foto Patrick Boje Jensen

Toyota Proace City Verso Electric er en stor elektrisk familiekas­se med fem saeder, og hvis du synes, den ser bekendt ud, så er der en god grund til det – den deler nemlig stort set alt med Citroën ë-berlingo, Opel Combo-e og Peugeot e-rifter. Det er kun Opel og Toyota, der kan levere i skrivende stund, og Toyota’en er bedre på både pris og garanti. Der er nogle store fordele ved slaegtsska­bet med Citroën – først og fremmest, at Toyota’en er lige så praktisk som en Berlingo. Der er oceaner af aflaegning­splads, og bagagerumm­et er kaempestor­t med en lav laessekant. Der er uden problemer plads til tre voksne eller tre autostole på bagsaedet, hvor man også sidder komfortabe­lt i midten.

Desuden får du glaede af den bløde og komfortabl­e undervogn, Citroën er kendt for. Toyota’en vugger så blidt henover både vejbump og ujaevn asfalt, at den naermest aktivt hjaelper med at få ungerne til at falde i søvn. Der er praktiske skydedøre i begge sider, som man dog kan vaere nødt til at lukke temmelig hårdt. Det virker risikabelt sammen med uforsigtig­e børnefingr­e.

Ulempen ved slaegtskab­et er, at den er udstyret med den efterhånde­n gammeldags drivline, som man kender fra en lang raekke af elektriske Peugeot’er, Citroën’er og Opel’er. Batteriet er på blot 50 kwh, og det giver ikke mere end 281 km raekkevidd­e – og markant mindre, hvis du viser den rullende Lego-klods en motorvej. Opladninge­n foregår med maksimalt 100 kw – ikke imponerend­e.

Proace kan også fås i en lang udgave med plads til syv, og den kan i modsaetnin­g til de andre i bilfamilie­n også fås med diesel- eller benzinmoto­r.

Elvariante­n er steget en del i pris siden introdukti­onen, men den er stadigvaek et godt bud på en enormt praktisk bil, hvis du ikke skal køre mere end 150 km om dagen.

Du får tre års garanti hos Toyota. Hos Opel får den samme bil blot to års garanti.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark