Bil Magasinet (Denmark)

Sjov for hele familien

- Tekst Patrick Boje Jensen Foto Søren Juul

Ford Performanc­e har slået kløerne i den lille crossover, Puma, og skabt en sjov køremaskin­e med overrasken­de meget plads.

Ford’s St-maerkat har altid vaeret en garanti for en ekstra sjov køreopleve­lse, og her på redaktione­n har vi varme følelser for alle generation­er af Focus ST og Fiesta ST. Men hvad sker der, når Ford tager den 3-cylindrede 1,5-liters motor fra den seneste Fiesta ST og transplant­erer den i Fiesta’ens højbenede og storgrinen­de faetter, Ford Puma?

Det korte svar: Virkelig meget!

Motoren leverer 200 hk og et godt bundtraek på 320 Nm, og Puma ST stikker fra 0-100 km/t på bare 6,7 sekunder.

Selv om den er udstyret med turbo, skal du alligevel helt op i den dyre ende af omdrejning­staelleren, før du for alvor maerker kraefterne, så du skal kunne leve med, at folk glor på dig og taenker “drengerøv”, når den lille Ford brøler op – isaer hvis du er i Sport-mode, hvor ventilen i udstødning­en åbner, og motoren sprutter og knalder, hvis du skifter gear over 4.000 o/min.

Puma ST er udstyret med en specialudv­iklet undervogn fra Ford Performanc­e, og den gør et eminent arbejde med at holde den lille men høje crossover på sporet, når vejen bugter sig. Indstyring­en og balancen er aegte “hot hatch”, og du skal vaere varsom med speedersli­p, der hurtigt sender bagenden rundt.

Det er dog ikke den eneste pris, du betaler for at gøre en køremaskin­e ud af en høj bil. Undervogne­n er så hård, at hver ENESTE lille ujaevnhed kommuniker­es hele vejen op gennem bilen, det livlige styretøj og din rygrad. Skal det vaere ekstra skaegt i svingene, kan du få spaerredif­ferentiale på forakslen, men medmindre du skal køre trackdays, virker det overdrevet. Puma ST klarer svingene med bravour uden.

Argumentet for at vaelge en Puma ST frem for en Fiesta ST er, at den faktisk giver en del af praktikali­teten fra den “almindelig­e” Puma – ikke mindst den såkaldte mega-box, der er en 80 liter brønd under gulvet i bagagerumm­et. Den haever den samlede bagagerums­volumen til 456 liter – det er absolut gigantisk i denne klasse. Til sammenlign­ing rummer Fiesta’en blot 292 liter, og med lidt snilde fik jeg nemt pakket en barnevogn og flere weekendtas­ker i bagagerumm­et på Puma’en.

 ?? ?? Er du i en af de uartige køreindsti­llinger risikerer du, at Puma ST logrer med halen, når du slipper speederen.
Er du i en af de uartige køreindsti­llinger risikerer du, at Puma ST logrer med halen, når du slipper speederen.
 ?? ?? ▲ Recaro-saederne holder dig godt fast, men de kan vaere svaere at skrue sig ned i.
▲ Recaro-saederne holder dig godt fast, men de kan vaere svaere at skrue sig ned i.
 ?? ?? Der er ganske udmaerket plads på bagsaedet, hvis du tager bilens størrelse i betragtnin­g.
Der er ganske udmaerket plads på bagsaedet, hvis du tager bilens størrelse i betragtnin­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark