Bil Magasinet (Denmark)

“Dårlig forretning” kører videre

-

Som amerikaner­bilsejer i det stigende oktanfjend­ske Danmark er der langt mellem snapsene – ja, hvis man da ikke bare elsker at køre i sin flyder. Det gør jeg heldigvis – også selv om alle økonomiske rådgivere ville lugte blod ved udsigten til at kunne skaere dyr-i-driftsedan­en ud af husholdnin­gsbudgette­t.

Ud over de faste, skyhøje udgifter til ejerafgift og forsikring har CTS’EN kigget forbi liften hos en automekani­ker ved flere lejlighede­r i det forgangne år – senest i forbindels­e med et komplet skift af bremser på forakslen samt andre småting.

Calipre, skiver, klodser, slanger, frisk Dot4-bremsevaes­ke samt et nyt batteri skubber den samlede regning inklusiv arbejdsløn på op over 12.000 kr. Frontcalip­rene, hvoraf den ene gamle var begyndt at laekke, koster 3.312 kr. for et saet, mens skiverne beløber sig til 1.869 kr. per styk – 3.738 kr. for hele forakslen. Bremseklod­ser og nye slanger hører til i den billigere ende i denne sammenhaen­g, men Cadillac og GM giver ikke ved dørene – klodserne alene koster 956 kr.

Lidt arbejdsløn, miljøtilla­eg og et friskt batteri – med amerikaner­bils-detaljen, hvor polerne er placeret på batteriets side – runder regningen af.

Få måneder senere melder en motorlampe­s gule skaer, at det atter er tid at kigge forbi Auto Clasen i Solrød Strand, selv om der intet er at maerke eller høre fra mekanikken. Obd-stikket taler et tvetydigt sprog, men vi beslutter at skifte et gasspjaeld – et gasspjaeld der til alt held er på brandudsal­g. Før rabatten koster et originalt ét af slagsen 10.012 kr., men blandt andet grundet lav efterspørg­sel er prisen dumpet til 2.703 kr. for gasspjaeld­huset med to separate spjaeld til V6-motoren på 3,2 liter.

Cadillac’en føles altid overrasken­de frisk inden og op til, den skal på vaerksted – den strejker eller svigter aldrig, hvorfor oplevelsen af at få bilen tilbage fra vaerksted aldrig føles overfaelde­nde anderledes... på naer at der altid følger papirarbej­de med.

 ?? ?? Det rustne nav stikker i øjnene blandt friske bremsecali­pre, -skiver, -klodser og -slanger på forakslen.
Det rustne nav stikker i øjnene blandt friske bremsecali­pre, -skiver, -klodser og -slanger på forakslen.
 ?? ?? ◀
Gasspjaeld­huset med to separate spjaelds opgave er at regulere maengden af luft til forbraendi­ngen.
◀ Gasspjaeld­huset med to separate spjaelds opgave er at regulere maengden af luft til forbraendi­ngen.
 ?? ?? Bil Cadillac CTS 3,2 Aut. Årgang 2004 Motor
V6, 3,2 liter, 220 hk Min siden 2018
Bil Cadillac CTS 3,2 Aut. Årgang 2004 Motor V6, 3,2 liter, 220 hk Min siden 2018

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark