Bil Magasinet (Denmark)

Dit problem

Nybilmarke­det bliver mere og mere komplekst. Og du må selv følge med for ikke at blive snydt.

- MIKKEL THOMSAGER Chefredakt­ør mikkelt@bilmagasin­et.dk

Den forgangne måned satte Tesla priserne markant ned på to storsaelge­nde modeller. Til glaede for mange potentiell­e kunder. Og til aergrelse for mange Tesla-ejere.

Det er ikke bare et markant traek fra Tesla’s side. Det er også overrasken­de og hidtil uset. Enhver bilproduce­nt ved, at dét at nedsaette priserne på en model, der har vaeret markedsfør­t i en årraekke, er som at tisse i bukserne. På kort sigt saelgerman flere biler, men på laengere sigt underminer­er man tilliden til maerket og modellerne.

Men Tesla har aldrig ladet sig styre af den etablerede branches måde at gøre tingene på. Således heller ikke denne gang, hvor prisjuster­ingerne – ifølge Tesla selv – ikke skyldes markedssit­uationen, men alene produktion­soptimerin­ger og reducerede omkostning­er.

Måske er konsekvens­erne anderledes denne gang for Tesla somproduce­nt. Har du en nyere Tesla af de berørte modeller, er konsekvens­en til gengaeld til at forstå. Din bil er netop blev betydeligt mindre vaerd, og der er intet, du kan gøre ved det – ud over at beholde den. Vi har skrevet adskillige artikler på bilmagasin­et.dk om emnet.

En lige så aergerlig økonomisk konsekvens har ramt adskillige leasingtag­ere af visse eftertragt­ede, nye elbiler. Leasingtag­erne leasede bilen til én beskatning­svaerdi, men tre måneder senere fik de en anden, meget højere beskatning­svaerdi, fordi vaerdien af deres bil var steget. Laes alt om sagen i Steen Bachmanns artikel fra side 76, og Klummen side 16.

Reglen er lavet, for at leasingsel­skaber ikke skal snyde med leasingyde­lsen, og dermed registreri­ngsafgifte­n. Det er fair nok, men i den aktuelle markedssit­uation stiller reglen urimelige krav til leasingsel­skabernes evne til at se ind i fremtiden, og det rammer leasingtag­erne.

Det er komplicere­t, isaer for dig som potentiel bilkøber. Den sørgelige melding, fra alle, der beskaeftig­er sig med fremtidens transport, er, at det kun bliver vaerre. Politikern­e har sat sig i førersaede­t for omstilling­en af transporto­mrådet, og de kommende år følger byger af nye regler fra EU, regering og kommunalbe­styrelser. Det er og bliver uhyre vanskeligt at følge med i. Vi prøver at holde dig orienteret både her på papiret og på bilmagasin­et.dk.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark