Bil Magasinet (Denmark)

5 fakta DU SKAL VIDE OM HONGQI E-HS9

Uden at sige for meget er dette nok en af de mest iøjefalden­de biler, som vi kommer til at se på det danske marked i løbet af 2023 - mød den kinesiske “familie-rolls-royce”, Hongqi.

- Tekst Mathias Brandt Foto Hongqi

01 HVORNÅR?

Den danske presse får lov at komme bag rattet af Hongqi E-HS9 i løbet af februar måned. Herefter vil kunder få lov at se, maerke og prøve bilen til marts. Maerket skal forhandles af de eksisteren­de Peugeotfor­handlere, som er spredt over hele landet. Skal du ha’ en? Mange af bilerne er til omgående levering.

02 HVAD KOSTER DEN?

E-HS9 fås med tre forskellig­e batteripak­ker. Det mindste batteri har en bruttokapa­citet på 84 kwh, som giver en raekkevidd­e på 396 km. Fraprisen lyder på 795.000 kr. – resten af prislisten er endnu ikke oplyst. Kineseren fås med fire forskellig­e udstyrsniv­eauer: Comfort, Premium, Exclusive og Exclusive+.

03 HVOR STOR ER DEN?

Kaempen kan fås med seks saeder fordelt på tre saederaekk­er eller som syv-saeders. Den er intet mindre end 5,2 meter lang, hvilket er det samme som den lange udgave af en Mercedes S-klasse. I højden måler den 1,7 meter – og

2,2 meter i bredden. Sammen med et stort batteri bringer det vaegten op på 2.705 kg.

04 ER DEN HURTIG?

Det kommer an på, om du tager den med et 80, 99 eller 120 kwh batteri. Det lille batteri giver dig 435 hk, men de to andre batteristø­rrelser stiller med 551 hk, som giver en tophastigh­ed på 220 km/t og en accelerati­on fra 0-100 km/t på 4,9 sekunder. Raekkevidd­en er i øvrigt opgivet til 515 km med største batteri.

05 HVAD ER HONGQI?

Hongqi blev etableret i 1958 og er faktisk Kinas aeldste bilproduce­nt. I dag er Hongqi den førende producent af luksus- og premiumbil­er i Kina og en del af FAW Group, som er Kinas andenstørs­te bilproduce­nt. FAW Group har desuden et joint venture med VW, Audi, Toyota og Mazda.

 ?? ??
 ?? ?? Den europaeisk­e udgave af Hongqi er støvsuget for kinesiske tegn og gjort så dansk som muligt. ▶
Den europaeisk­e udgave af Hongqi er støvsuget for kinesiske tegn og gjort så dansk som muligt. ▶
 ?? ?? Ud fra de billeder vi har set, virker kabinen ret laekker og med overdådig plads. ▶
Ud fra de billeder vi har set, virker kabinen ret laekker og med overdådig plads. ▶

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark