Bil Magasinet (Denmark)

Ja, man kan godt køre Rolls-royce i Danmark

-

I Norge, Sverige, Tyskland og Storbritan­ien er det et positivt signal om, at du fejrer noget med en laekker bil, men i Danmark vil der vaere nogle kunder, der har mulighed for at købe en Cullinan, som vaelger den fra på grund af signalvaer­dien ved at køre Rolls-royce.

Hvad er fabrikkens holdning til signalvaer­dien i dens biler?

“Vores biler bliver typisk købt af kunder med hjem i forskellig­e dele af Europa eller verden, så vi vil da anbefale, at man bruger og nyder bilen et sted, hvor man kan gøre det uden at føle sig flov. Den nye model Ghost er netop skabt til det behov, du naevner. Den er designet mindre praetentiø­st og mere minimalist­isk både udenpå med de enkle linjer uden forstyrren­de detaljer og i kabinen, der har faerre greb og knapper end i forgaenger­en. Vores kunder ønsker en Ghost, der glider ind i trafikbill­edet.”

Kan man prøvekøre en Ghost i Danmark?

“Ja, absolut. Vi vil altid tilbyde, at kunder kan prøve vores bil hjemme. Det giver et mere trovaerdig­t indtryk at prøve den i vante omgivelser. “

En roll’er vaekker opsigt?

“Ja, det gør den. Jeg havde en interessan­t oplevelse i Chicago med en forretning­smand, der havde solgt sin virksomhed og var ude at prøve en Cullinan. Når vi holdt for rødt lys, og havde Spirit of Ecstacy (kølerfigur­en i sølv, der saenker sig hurtigt og lydløst ved berøring eller et tryk på en knap i kabinen, red.) oppe, kiggede fodgaenger­ne først på kølerfigur­en, og så på føreren. Med figuren nede stoppede mange op, kiggede på bilen, og gik videre uden at kigge på føreren. Men ikke en eneste

så skaevt til, at det var en Rollsroyce. Alle smilede. Der er et dybt lag af respekt for maerket uanset, hvor man bevaeger sig. Det gaelder i byen men også på landevejen. Der er respekt om en Rolls-royce. Den er støjsvag, elegant og suser afsted uden at anstrenge sig. Giv mig en Phantom i en storby, og folk holder tilbage og giver plads. Jeg har aldrig oplevet road rage eller noget, der ligner, i en Rolls-royce.”

Hvad vil det betyde for jeres image, at I bliver et elbilmaerk­e? “Jeg tror ikke, at vores rejse mod at blive et elbilmaerk­e helt vil fjerne de barrierer, der er i forhold til mennesker, der har en mening om, hvordan andre bør bruge sine penge. Men det vil måske gøre det nemmere, når vi fortaeller, at vores biler kører på el.”

Elbilen Spectre kommer i 2025. Er der efterspørg­sel efter den?

“Ja, det er der – ordrebogen vokser hurtigere end ventet. Når Spectre kommer i 2025, vil den blive bygget på samme samlebånd som Cullinan, Ghost og Phantom. Vi stiller ingen krav til købere om, at dem med flest Rolls-royce-biler i garagen kommer forrest i køen, eller at du kun må købe en Spectre, hvis du opfylder de og de krav. Hvad vores forhandler­e har af aftaler med deres kunder, blander vi os ikke i, for diskretion er meget vigtig for os. Men som udgangspun­kt vil vi ikke forfordele nogen til at få en Spectre.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark