Bil Magasinet (Denmark)

Lidt for mange gamle dyder

-

Suzuki S-cross fra 2013 fik et forsigtigt ansigtsløf­t i 2016. I 2021 kom en helt ny model, men selv om ansigtet vitterlig blev helt nyt, var det teknisk set endnu en opgraderin­g af modellen fra 2013. Det er med andre ord efterhånde­n en bedaget model.

Nu er Suzuki så endelig klar med en hybridvari­ant af den traditione­lle slags, der ikke kan oplades inden afgang. Men også det er en forsigtig løsning, der kommer sent, og som ikke kan redde S-cross fra oplevelsen af, at det er en bedaget model.

Udgangspun­ktet er den kendte 1,5liters benzinmoto­r i en opgraderet udgave. Den kendte 12-volts mild-hybridtekn­ik, som egentlig blot hjaelper motoren til at starte, og som Suzuki har benyttet siden 2016, er også i behold. Men hertil kommer så et nyt 140 volt hybridsyst­em med et større batteri, der leverer 0,84 kwh til en 33 hk elmotor. Den er integreret i gearkassen, som er en 6-trins manuel med elektriske skift.

Den sammenstyk­kede løsning virker ikke helt gnidningsf­rit. Gearskifte­ne er forholdsvi­s hidsige. De høres og maerkes tydeligt under kørsel, og bilen vaelger ofte at holde et lavere gear – og dermed et højt omdrejning­stal – ved bare den mindste udfordring.

140 volts-hybridsyst­emet er mildere end mange af konkurrent­ernes tilsvarend­e hybridsyst­emer, som kører med højere spaending (flere volt). Batteriet er heller ikke stort, men lige så hidsig gearkassen er til at geare ned, hvis det går lidt op ad bakke, lige så hurtig er motoren til at slå fra, så snart det går ned ad bakke med jaevn hastighed.

Resultatet er en paen braendstof­økonomi på 16,5 km/l naesten uanset, hvordan vi aede eller piskede motoren. Den officielle opgivelse lyder dog på 19,2 km/l.

Automatisk fartpilot er standard, og fungerer godt, men slår desvaerre fra under 30 km/t.

 ?? ?? Fuld Led-lys for og bag er standard. Hybridvari­anten skiller sig ikke ud visuelt, men batteriet fylder i bagagerumm­et.
▼
Fuld Led-lys for og bag er standard. Hybridvari­anten skiller sig ikke ud visuelt, men batteriet fylder i bagagerumm­et. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark