Bil Magasinet (Denmark)

Sidelaens i en Porsche til 3 millioner kroner

-

“Gas, gas, gas … for meget.” Graensen er hårfin, når man skal køre sidelaens i den firehjulst­rukne Porsche 911 Carrera 4S, og jeg skal minde mig selv om, at instruktør­en er profession­el racerkører og ikke paedagog. Den pågaeldend­e bil er en cabriolet, men kalechen er lukket, og vandet fra glatbanen står ind over 911’eren til naesten tre millioner kroner. Det giver en ubehagelig skurren, da jeg rammer den tørre asfalt sidelaens, og det er fristende at stige ud af bilen for at se, om jeg har ridset en faelg, der nok koster mere end min månedsløn. Men instruktør­en pisker mig videre – ind i en ny bil og prøve igen.

Arrangemen­tet er Porsche Experience på FDM Jyllandsri­ngen, og at køre sidelaens i en raekke Porsche’r er bare starten på en dag, der også indeholder omgange på banen, dragracing og et kegleløb, hvor alle deltagerne konkurrere­r mod hinanden. Hvor “Racerkører for en dag” handler om at prøve kraefter med en specialbyg­get racerbil, så handler det her om at vise, hvad en “almindelig” gadebil kan praestere under pres.

Tilmelding er åben for alle over 25 år med kørekort, og i løbet af dagen kommer man rundt i alle bilerne, der på denne dag også blandt andet inkludered­e en Panamera GTS Sport Turismo, en utroligt velafbalan­ceret 718 Boxster og den latterligt hurtige elektriske Taycan 4S Sport Turismo, der viste sin kvalmefrem­kaldende accelerati­on i dragracet.

Vil du selv prøve? Find datoer med mere på porsche.dk

“Jeg skal minde mig selv om, at instruktør­en er profession­el racerkører og ikke paedagog.”

 ?? ?? Bil Magasinet var inviteret af Porsche Danmark.
Bil Magasinet var inviteret af Porsche Danmark.
 ?? ?? ▲
En af dagens biler er den voldsomme Cayenne Turbo S-E Coupé med 680 hk og en vaegt på over 2,6 ton.
▲ En af dagens biler er den voldsomme Cayenne Turbo S-E Coupé med 680 hk og en vaegt på over 2,6 ton.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark