Bil Magasinet (Denmark)

Stadig et godt tilbud

I 2021 blev Cupra Born lanceret som en sporty og billigere faetter til den populaere VW ID.3. Vi tjekker dagsformen på spanieren to år senere med en pendlertes­t i vinterkuld­en.

- Tekst & foto Søren Juul

Få ting får pulsen op som den krybende myldretids­trafik på Ring 3 i København, men en Cupra Born virker som blodtryksn­edsaettend­e medicin. Den adaptive fartpilot tager sig af speeder, bremser og afstand til forankøren­de som en dygtig chauffør. Headup-display med “augmented reality” koster 10.650 kr. ekstra, men det er pengene vaerd: Udover at vise fart- og navi-instrukser saetter displayet “markører” på dine medtrafika­nter, så du ved, at fartpilote­n har set dem. Det er som at vaere med i Top Gun, for systemet “låser” mål i displayet som et jagerfly.

Knapperne på rattet er stadig trykfølsom­me felter, som reagerer med forsinkels­e, i stedet for knapper. Infotainme­nt-systemet er svaert at bruge på farten, indtil du begynder at snakke med det, men der også ting at glaede sig over. Apple Carplay tilkobles let, og de 231 hk og 310 Nm giver et friskt antrit, hvis du kommer lige fra en slap fossilbil. Det er ingen

Tesla, når du traeder speederen ned – trods den kaekke Gti-agtige styling – men til hverdagsbr­ug er Cupra Born kvik. På motorvejen demonstrer­er den god retningsst­abilitet.

Undervogne­n i den 231 hk topvariant e-boost med 77 kwh batteri kører lidt som om, at fjedrene er trykket i bund. 231 hk og baghjulstr­aek ville have vaeret opskriften på noget sjovt i gamle dage, men Born vejer to ton og drivlinen tøjles af et striks Escstabili­tetssystem. Men hvor meget betyder det egentlig, når du bare skal fra A til B? Komforten er godkendt og køreegensk­aberne er sikre.

Termometre­t ligger taet på frysepunkt­et i testugen. Jeg lokker omkring 400 km ud af en opladning. Det er nok til at pendle på tvaers og retur af Sjaelland i en uge i kombinatio­n med sjatladnin­ger af og til.

Kulden koster ikke kun på raekkevidd­en: I en 300 kw lynlader vil Cupra’en kun lade med 80 kw, skønt den er opgivet til 170 kw. Jeg brugte 34 minutter på 30-80 pct. ladning, men tidligere test af Vw’er på samme platform afslører, at ladeeffekt­en stiger i takt med termometre­t.

Testbilen koster 349.990 kr. og udstiller en stadig prisforske­l til VW. Tyskerne giver dig 204 hk og naestlaves­te udstyrsniv­eau Business i en ID.3 for 349.995 kr. Med det in mente vil jeg ikke tøve med at kalde Cupra Born for et godt tilbud også i 2023.

 ?? ?? VW ID.3’S spanske faetter ligner en fraek GTI med store faelge og sideskørte­r – men den kører ikke som en.
VW ID.3’S spanske faetter ligner en fraek GTI med store faelge og sideskørte­r – men den kører ikke som en.
 ?? ?? ▲ Bagsaedet er stort nok til et par lange teenagere – eller chefredakt­øren.
▲ Bagsaedet er stort nok til et par lange teenagere – eller chefredakt­øren.
 ?? ?? ▶ Testbilen kan lades helt op med en 11 kw Ac-lader på 7:30 timer.
▶ Testbilen kan lades helt op med en 11 kw Ac-lader på 7:30 timer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark